16 SEO- en SEA-tips voor een hogere ranking in Google

Elke dag zoeken we massaal in zoekmachine Google: naar een restaurantje in de buurt, nieuwe sportschoenen, interieurtips of een origineel teamuitje. Uiteraard wilt u als bedrijf met uw product of dienst en de juiste keywords bovenaan staan. Hoe zorgt u daarvoor? Wij delen de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips en tricks om hoog te eindigen in de zoekresultaten van Google.

Search Engine Optimization

De gratis variant om beter gevonden te worden in Google is SEO (Search Engine Optimization). Wanneer het woord of de woordgroep, waarop uw potentiële klant zoekt, meerdere keren en op verschillende manieren op uw site staat, zal Google uw website hoger plaatsen. De relevantie is namelijk hoog en waarschijnlijk vindt de potentiële klant bij u waar hij/zij naar op zoek is.

Search Engine Advertising

De betaalde versie is SEA (Search Engine Advertising, oftewel: Google AdWords). Met behulp van Google AdWords kunt u bovenaan op de eerste pagina komen. Ook dit is net als SEO niet altijd eenvoudig, u zult net als bij SEO uw best moeten doen om relevant te zijn voor de potentiële klant. Ingestelde keywords, de advertentie en de uiteindelijke website moeten overeenkomen voor een hoge ranking.

16 SEO- en SEA-tips voor een hogere ranking in Google

Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste SEO- en SEA-tips om u verder op weg te helpen. Download de ‘16 tips om hoger te ranken in Google’ via het formulier en ga direct aan de slag!

 

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners