5 redenen waarom je salesteam blij wordt van inbound marketing!

Iedereen die in de sales heeft gewerkt weet dat je moet kunnen omgaan met afwijzing. Vooral als er wordt gewerkt in koude acquisitie wordt een vertegenwoordiger dagelijks geconfronteerd met een ‘nee’. Zo blijkt minder dan 1% van cold calls te leiden tot een afspraak met een prospect. Dit betekent dat je aardig wat moet bellen voordat je aan de slag kunt. Waarom zou je het jezelf en je team dan niet gemakkelijker maken?

Er zijn namelijk meer en betere oplossingen dan simpelweg meer bellen om meer verkoopresultaten te behalen. Tegenwoordig zijn veel bedrijven daarom overgestapt van cold calling naar inbound marketing. Er zitten namelijk meerdere voordelen aan voor zowel je marketing- als je salesteam. Hieronder benoem ik 5 redenen waarom je salesteam blij wordt van inbound marketing:

1: Warme leads

Via inbound marketing worden mensen bereikt die daadwerkelijk met een probleem zitten en een oplossing zoeken. Hierdoor wordt er concrete meerwaarde geboden aan een lead. Je bedrijf biedt namelijk de oplossing voor het probleem dat ze ondervinden..

2: Persoonlijk werken

Elke lead wordt gecategoriseerd en de online handeling en contactmomenten worden gemonitord via de marketing automation software. Een verkoper weet daardoor precies waar de prospect zich mee bezig houdt en kan voordat hij of zij contact legt een goede persoonlijke strategie per prospect bepalen.

3: Meer tijd per prospect

Doordat de leads via de marketing automation worden aangeleverd hoeft een vertegenwoordiger minder tijd te besteden aan het zoeken van prospects. Deze tijd kan perfect worden besteed om de leads die je binnenkrijgt zorgvuldig te behandelen en zo effectiever te verkopen. Tijd is letterlijk geld!

4: Minder weerstand

De klanten die je gaat opbellen zijn door het hele marketingtraject opgewarmd en zullen daarom eerder openstaan voor je salesverhaal. Hierdoor heb je dagelijks minder te maken met de weerstand van een cold call en de demotiverende werking die dit kan hebben.

5: Meer succes

Als je alle voorgaande punten bij elkaar opsomt kom je tot de conclusie dat een vertegenwoordiger door inbound marketing meer succes kan behalen. Doordat de leads warmer zijn, persoonlijker worden benaderd en er meer tijd aan kan worden besteed vergroot je de kansen dat een prospect een klant wordt. Binnen de kortste keren passen de succesverhalen niet meer op de koelkast van de lunchroom!

Samen sta je sterk. Het is altijd leuk als clichés kloppen. In veel bedrijven lopen marketing en sales nog vrij los van elkaar, alleen hoeft dit niet zo te zijn! Laat het marketingteam jullie vertegenwoordigers blij maken door middel van inbound marketing! Wil je meer weten over de leuke wisselwerking tussen sales en marketing? Download het e-book hiernaast of neem hier gerust contact op

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners