5 tips voor betere targeting op LinkedIn
Welk bedrijf heeft er tegenwoordig niet mee te maken: campagnevoeren via LinkedIn? Dit doe je onder andere door je uitingen zoveel mogelijk te richten aan de personen waarvoor deze interessant zijn; oftewel targeting. Door dit op een goede manier toe te passen, bereik je uiteindelijk een grotere betrokkenheid en daarmee ook een hogere conversie. In deze blog geven we je vijf tips voor het beter targeten van je doelgroep op LinkedIn.
- Vermijd een te kleine targeting. Vaak wordt gedacht dat het goed is om zo gericht mogelijk te targeten. Het risico dat je hierbij loopt is dat je volledige doelgroep al snel meerdere keren je campagne voorbij ziet komen, waardoor je het effect verliest. Voor een awareness-campagne wordt aangeraden een doelgroep te selecteren van 500.000 leden. Op deze manier bereik je een groter gedeelte van de bedrijfstak die je voor ogen hebt. In de volgende fase (de consideration- en decision-campagnes) is een doelgroep tussen de 50.000 en 150.000 leden groot genoeg, omdat dit de mensen zijn die meer geïnteresseerd zijn in je product of dienst.
- Creëer een strategie. Bepaal voor de campagnes die je op LinkedIn instelt marketingdoelstellingen op het gebied van awareness, consideration of decision. Probeer op deze manier om een trechter te maken en gebruik deze om gaandeweg je doelgroep bij te stellen. Zoals in dit voorbeeld:
Marketingdoelstelling | LinkedIn-feed | Targeting-opties |
(Brand) awareness | Video-ads
Tekstadvertentie met één afbeelding |
Functietitels, senioriteitsniveau, vaardigheden, functies, interesses en look-a-like audiences. |
Consideration | Tekstadvertentie met één afbeelding
Carrousel advertentie |
Functietitels, geüploade lijst, website retargeting en retargeting op basis van betrokkenheid. |
Decision | Tekstadvertentie met één afbeelding
Carrousel advertentie |
Geuploade lijst, website retargeting en retargeting op basis van betrokkenheid. |
- Optimaliseer je campagne. Door gebruik te maken van A/B-testen ontdek je wat de meest effectieve combinatie is voor jouw campagnes. Je kunt A/B-testen door de teksten en banners van je campagnes te variëren. Een andere goede manier is om te testen met verschillende instellingen van je doelgroep; bijvoorbeeld de keuze voor functietitels (doelgroep 1) en die vergelijken met functies, vaardigheden en senioriteitsniveau (doelgroep 2).
- Target beïnvloeders én beslissers. Vaak weet je wel wie uiteindelijk de beslissing neemt over de aankoop van jouw product of dienst. Maar heb je er ook al eens over nagedacht wie de beslisser beïnvloedt? Wanneer je de CEO van een organisatie wilt bereiken, kom je waarschijnlijk een heel eind met het targeten van de seniorfuncties binnen het bedrijf. In de awareness-fase is het ook verstandig om meer junior functies te targeten. Zo wordt jouw organisatie uiteindelijk binnen de hele bedrijfstak bekend.
- Review de inhoud van je boodschap. Wanneer je je doelgroep hebt ingesteld en diverse manieren van A/B-testen toepast, begint het eigenlijk pas. Analyseer je campagnes op basis van de doelstellingen die je vooraf hebt bepaald. Merk je dat je campagne niet het gewenste resultaat oplevert? Bekijk dan de boodschap die je verstuurt en zorg dat je deze beter afstemt op je doelgroep. Het komt namelijk vaak voor dat organisaties denken te weten waar de uitdaging van de doelgroep zit, maar in de praktijk ligt dat vaak toch anders. Het is mogelijk hiervoor een klein doelgroeponderzoek te doen en op basis van deze uitkomsten je boodschap aan te passen.
Wil je meer weten over de opties voor de juiste targeting op Linkedin? Download dan ons e-book ‘Meer leads genereren voor IT’ of neem contact met ons op.
Terug naar het blogoverzicht