Aan de slag met video: 9 inspirerende voorbeelden uit eigen huis

Video is een supersterk medium om de aandacht te vestigen op je merk, je producten en diensten. We kijken steeds meer, vooral via mobiel, onder meer omdat we liever kijken dan lezen. Wat werkt, hangt sterk af van je doel en je doelgroep. Er is van alles mogelijk, ook met een beperkt budget. Wil je beginnen met videomarketing, wacht dan niet langer af maar ga aan de slag. Ter inspiratie vind je hieronder een greep uit recente ContentXperience-producties.

1. Online brand commercial

Wil je laten zien wat je doet of waar je merk voor staat? Met de juiste beeldtaal is het voor de kijker al in twintig seconden duidelijk wat jouw identiteit is. Kijk maar naar deze video waarin BPSOLUTIONS laat zien wat het in huis heeft om waarde te halen uit data. 

Branding is ook een manier om een gevoel over te brengen en je merk te laden met emotie. Cisco is partner van het DSM-wielerteam en zet dat in dit filmpje in, om Webex (een tool voor online meetings) te koppelen aan snelheid en sportiviteit. De boodschap: de beste sporters gebruiken het beste platform.

Hoe alles ook continu verandert, een ding zal altijd hetzelfde blijven: de behoefte om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. We weten nu beter dan ooit welke waarde dat heeft. Samenkomen en elkaar inspireren: dat is de kracht van de Beurs van Berlage. Dat alles komt samen in deze brand commercial.

2. Motion Graphic

Een filmpje is natuurlijk ook superhandig om op een eenvoudige manier een ingewikkelde of abstracte oplossing voor het voetlicht te brengen. Zonder dat ze een studioruimte of acteurs hoeven in te huren, maakt Valid al in 40 seconden duidelijk hoe hun managed services ervoor zorgen dat IT-systemen het altijd blijven doen. Dell laat in ongeveer dezelfde tijd zien hoe hun IDPA-systeem data beschermt tegen hackers of rampen. 

3. Talkshow

Wil je dieper ingaan op een onderwerp, dan is een talkshow een mooie vorm. Je kunt meerdere gasten uitnodigingen. Met een goede presentator, licht, geluid, verschillende camera’s en goede montage krijg je een professioneel resultaat. Kijk maar naar de afleveringen die we maakten voor Cisco, over verschillende aspecten van digitale transformatie.

4. Videotestimonial

Niets overtuigt zo sterk als het verhaal van ‘echte’ mensen. Als zij jouw product of dienst aanbevelen, is de kans groot dat je verkoopcijfers stijgen. Het is herkenbaar voor je doelgroep als iemand die met dezelfde uitdaging zat, vertelt hoe jij hem hebt geholpen. Neem dit voorbeeld van Conscia, dat Schiphol ondersteunt om door digitalisering uit te groeien tot dé luchthaven van Europa.

5. Snippets

Een snippet is letterlijk een snipper. In een paar seconden maak je mensen nieuwsgierig en zet je aan tot doorklikken naar de hele video, bijvoorbeeld vanaf LinkedIn naar je eigen site. Een mooi voorbeeld komt van Unit4 Boekhoud Gemak. Je kunt een snippet ook als bumperadvertentie inzetten op YouTube. Dat is een fragment van 6 seconden dat je te zien krijgt voor een filmpje begint.

6. Vodcast

Een vodcast is een podcast met beeld. Meestal komen er één of twee gasten aan het woord over hun expertise. Het voordeel van dit medium is dat de productie relatief eenvoudig is. Mensen kijken ernaar op een moment dat hun uitkomt. Als je er een serie van maakt, kun je een onderwerp van allerlei kanten belichten en hou je de aandacht ook vast. Met Axians maakten we bijvoorbeeld deze vodcast-reeks over hoe je in ICT klantbeleving centraal stelt.

Je hoeft natuurlijk niet voor één type video te kiezen. Ook combinaties kunnen heel goed werken in een campagne. Je bereikt het beste effect, als je video SEO is en onderdeel uitmaakt van een contentstrategie. Daarin bepaal je onder meer wat de beste kanalen zijn om voortdurend in beeld te zijn bij je doelgroep. Tot slot is het mogelijk kijkgedrag te analyseren. Met die informatie kun je je campagne weer optimaliseren. 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van video’s en het bepalen van je strategie? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. 

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners