Corporate website vs campagnesite: wat is het verschil?

Je hebt al een website met alles erop en eraan, waarom zou je ook nog een campagnewebsite moeten hebben? Het korte antwoord is dat je er simpelweg betere resultaten mee behaalt. In deze blog lees je meer over de voordelen van een campagnesite.

Maar eerst: wat is nou eigenlijk het verschil tussen een corporate website en een campagnesite? De eerste is vooral een visitekaartje van een bedrijf. Je laat er zien wie je bent en wat je kunt. Ooit waren ze vrij eenvoudig van opzet, maar inmiddels komen er steeds meer toeters en bellen bij. Dat kan zitten in video’s die automatisch starten, maar bijvoorbeeld ook in mogelijkheden om diensten af te nemen en te betalen. In die zin vervaagt het onderscheid met een portaal. Corporate sites dijen tegenwoordig zó ver uit, dat ze al worden aangeduid als ‘websites met overgewicht’.

Campagnewebsite gericht op conversies

Een campagnewebsite is een stuk slanker. Er bestaan varianten die uit maar één pagina bestaan, maar je hebt ze ook als volwaardige website. Er staat in ieder geval minder informatie op, alleen die belangrijk is voor de campagne. Het voordeel daarvan is dat bezoekers een stuk minder worden afgeleid. Het is een stuk eenvoudiger om de weg te vinden naar de content op de site. Content waarmee jij ze wilt verleiden hun gegevens achter te laten. Want dat helpt je om het hoofddoel van je campagnesite te realiseren: conversies binnenhalen.

Een campagnesite is actiegericht

Een corporate website is er dus vooral om je breed te oriënteren, terwijl een campagnesite veel meer to-the-point is, gericht op actie. ‘Neem contact met ons op’, ‘Download ons e-book’, ‘Meld je aan voor ons evenement’.

Maak je site SEO-proof

Hoe zorg je er nu voor dat je campagnesite goed vindbaar is?

Adverteren op bijvoorbeeld LinkedIn is een manier om je doelgroep te verleiden door te klikken naar je campagnesite. Ook in mailings, socialmediaberichten en nieuwsbrieven kun je verwijzen naar deze pagina.

Traffic kun je verder stimuleren door je pagina en je content SEO-proof te maken. Als je zoekwoordenonderzoek doet, weet je precies welke termen de doelgroep gebruikt die zoekt naar een product of dienst dat jij biedt. Je verhoogt je vindbaarheid als je die woorden terug laat komen op je site en in je content.

Niet proppen met zoekwoorden

Pas wel op dat je niet aan ‘keyword stuffing’ doet, want Google heeft het meteen door als je je tekst volpropt met zoekwoorden, om maar hoger in de ranking te komen. Je zakt dan meteen. Het levert waarschijnlijk ook niet de prettigst leesbare tekst op. De kunst is om mensen tot lezen te verleiden met een waardevolle, goed geschreven tekst en ze daarna tot actie over te halen. Te nadrukkelijk je merk of product pushen, heeft meestal een averechts gevolg. Je lezers haken af.

Meten is weten

Hoe succesvol je campagnesite is, kun je op verschillende manieren meten. Bijvoorbeeld door meerdere versies maken en A/B-testen doen. Met analytics-tools zoals die van IKUU zie je precies vanaf welke bron bezoekers op je site komen, in welke content ze geïnteresseerd zijn, welke devices ze gebruiken en nog veel meer. Die inzichten helpen je om je campagne te verbeteren en je conversieratio te verhogen.

Focus is alles

Het draait uiteindelijk allemaal om focus bij een campagnesite. Met de juiste content de juiste doelgroep aanspreken en betere resultaten behalen. Kijk voor een goed voorbeeld eens op https://thepowerofai.nl, https://axians-network-as-a-service.nl of https://regisseurvanjenetwerk.nl. Stuk voor stuk overzichtelijke sites, die op basis van uitgebreid buyer persona-onderzoek relevante content bieden over één overkoepelend thema. Door steeds content te verversen en te actualiseren blijf je relevant, houd je de aandacht op je gericht en neemt de kans op nieuwe, interessante leads weer toe.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners