Dataplatform IKUU komt met Personal Engagement Score en Use Cases-module

Marketing intelligence-bedrijf IKUU brengt een nieuwe update uit van het IKUU-dataplatform: versie 1.5. Het bedrijf speelt daarmee nog beter in op de enorme behoefte van marketing- en verkoopafdelingen aan gespecificeerde data rondom hun leads. Door middel van nieuwe, direct toepasbare functionaliteiten in IKUU 1.5 krijgen sales- en marketingafdelingen scherper inzicht in de opbrengsten van hun marketinginspanningen.

In deze nieuwe release van IKUU beoordeelt de gebruiker de kwaliteit van zijn leads door middel van een ‘star rating’. Aan de hand van deze beoordeling kunnen marketingcampagnes verder geoptimaliseerd worden. Het dashboard van IKUU geeft het overzicht weer van de rating over alle leads uit alle campagnes. Door een nieuwe trackingfunctionaliteit is het eveneens mogelijk om leads te volgen. Hun activiteiten worden bijgehouden en zichtbaar gemaakt in IKUU Search.

Leadactiviteit meten is weten

In de marketingwereld bestaat er veel discussie over de definitie van Marketing Qualified Leads (MQL) en Sales Qualified Leads (SQL). De definitie van een lead kan namelijk voor iedere organisatie anders zijn. IKUU introduceert in versie 1.5 de Personal Engagement Score (PES). Deze score houdt bij wanneer en hoe vaak iemand actief is in combinatie met de factor tijd. Bij hoge activiteit over een bestek van een aantal dagen krijgt de lead een hogere PES-waarde. Bij verminderde activiteit daalt de PES-waarde. Wordt de lead op een later moment weer actiever, dan zal de PES-waarde ook stijgen. Een vorm van leadkwalificatie die inzicht geeft in de betrokkenheid van een lead.

 

Nieuwe functionaliteit in het hoofdscherm

Nieuw in het hoofdmenu van IKUU is dat er nu ook onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende presentaties van data. Er is een Sales-menu voor verkoopafdelingen en een Marketing-menu voor iedereen die dagelijks inhoudelijk bezig is met het marketingbeleid. Om de business verder te identificeren wordt in het hoofdscherm nu ook weergegeven hoeveel leads werkelijk worden gegenereerd en hoeveel leads er zijn opgevolgd.

Eveneens toegevoegd aan het hoofdmenu is de Use cases-module. Binnen deze omgeving is het mogelijk om de doelstellingen en de resultaten van marketingcampagnes te monitoren. Tevens is het binnen dit menu mogelijk om eigen use cases te definiëren en de resultaten op elk gewenst moment in te zien.

Performanceoptimalisaties

Tot slot zijn er in IKUU versie 1.5 verschillende performanceoptimalisaties doorgevoerd die de gebruikerservaring verhogen. Ook zijn er voorbereidingen gedaan om notificaties te kunnen sturen vanuit de verschillende modules van IKUU.

Demo

Meer weten over de nieuwste features in het IKUU Customer Data Platform? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners