De IKUU-filosofie: een 360 graden-view van je leads

IKUU is een hyperintelligent systeem dat jouw hele bedrijf naar een hoger niveau tilt. IKUU betekent niet alleen een grote efficiëntieslag op de sales- en marketingafdeling, het maakt eveneens data-analyse betaalbaar. De IKUU-applicatie genereert een 360 graden-view van je leads, waarmee jij zelf de expert in huis wordt. Een kind kan de was doen.

De filosofie van IKUU

IKUU is de ingenieuze uitwerking van iets dat begon met één simpele gedachte. Een filosofie. Een overtuiging dat het analyseren van data toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Al jouw data verzameld

Die filosofie leidde tot de geboorte van IKUU: een ongecompliceerd platform dat data gedetailleerder weergeeft dan ooit. Het systeem vergaart alle (ruwe) data in één grote ‘verzamelbak’: het Customer Data Platform (CDP). Gegevens die afkomstig zijn van bijvoorbeeld Direct Mail, CRM, Marketing Automation of sociale media verrijkt IKUU met extra informatie, bijvoorbeeld KvK-nummers. Zo krijg je een compleet beeld van je marketingdata. En hoeveel data je ook koppelt, de data-analyse blijft van het hoogste niveau. Daarnaast maakt IKUU ál je data inzichtelijk, niet alleen het topje van de ijsberg. IKUU laat zo niet alleen de hoeveelheid leads zien die een marketingcampagne heeft gecreëerd, maar ook hoe deze lead is binnen gekomen, welke route hij heeft afgelegd en welke rol je marketing en sales hierin speelt.

Zoveel inzicht, dat het confronterend is

Welke bijdrage heeft je marketingcampagne op de behaalde omzet? In hoeverre is je salesafdeling effectief in het vinden van nieuwe kansen in de markt? IKUU geeft rechtstreeks inzicht in deze data, zodat je toekomstige marketingcampagnes effectiever en efficiënter worden. Voor elke lead onderscheidt IKUU twee bronnen: Marketing Intelligence (MI) en Sales Module (SM). Door middel van het systeem traceer je of de lead is binnengekomen via sales- of marketingactiviteiten. Een stimulans voor de afdelingen om slimmer samen te werken. Dus wees gewaarschuwd: IKUU biedt zoveel inzicht, dat het al snel confronterend is. Ook onderscheidt IKUU Sales Sourced, Marketing Generated of Marketing Influenced leads.

  • Wanneer een klant tijdens het salesproces interacties heeft met de marketinguiting is de lead ‘Marketing Influenced’
  • Sales Sourced verwijst naar klanten die direct voortkomen uit sales
  • Marketing Generated zijn klanten waarvoor de leads via marketing worden binnengehaald

IKUU Intelligence: jouw adviseur

Een nieuw onderdeel is IKUU Intelligence. Een digitale adviseur die het overkoepelende overzicht geeft over al je data. Zo weet jij exact waar, wanneer en in hoeverre je campagne doel treft. En welke leads jij het beste over welk onderwerp kunt bellen.

IKUU Enterprise

Werkt jouw bedrijf samen met verschillende partners aan meerdere campagnes? Wil je inzicht in welke partners, en dus welke campagnes, voor jou het hoogste rendement opleveren? IKUU Enterprise aggregeert en analyseert voor jou alle campagnedata van partners, ongeacht het aantal databronnen. In een toegankelijk overzicht vergelijk je de resultaten van je partners. Zo weet je of bijsturing of afscheid van nodig is.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van IKUU of neem contact op met Britt Litjens van ContentXperience en IKUU.

Download ons e-book over 4 veelvoorkomende uitdagingen op het gebied van marketing analytics om verder te lezen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners