De impact van referentievideo’s op verkoopcijfers

Steeds meer mensen hechten waarde aan online recensies. Bijna 95% van de online consumenten leest recensies voordat ze een aankoop doen. Een product met vijf recensies heeft zelfs een 270% hogere verkoopkans dan producten zonder recensies. De impact van deze reviews geldt niet alleen voor B2C-aankopen, maar is ook van toepassing op de B2B-markt. Maar liefst 90% van potentiële kopers is meer geneigd een aankoopbesluit te maken na het lezen van een vertrouwde recensie. Het spreekt dus eigenlijk voor zich dat je vertrouwde recensies moet meenemen in de marketingstrategie.

Een gezonde strategie met recensies

Waar 90% van de potentiële kopers graag recensies leest, speelt slechts één op de vijf bedrijven op deze strategie in. Hier ligt dus een enorm potentieel voor het winnen van nieuwe klanten. Het gaat niet zomaar om een willekeurige verzameling van goede recensies die jouw verkoopcijfers doen groeien. Potentiële kopers zijn op zoek naar authenticiteit en dat vinden zij op verschillende manieren. Zo wordt een maximaal klantcijfer bijvoorbeeld als ongeloofwaardig gezien. Ook heerst de misconceptie dat een negatieve recensie per definitie slecht is voor de aankopen. Een realistisch negatieve recensie voegt juist toe aan de authenticiteit van jouw product. Daarnaast gaat het er natuurlijk om hoe jij als bedrijf met zo’n negatieve recensie omgaat. Zo kan je de situatie bijvoorbeeld omkeren door een oplossing te bieden in een openbare reactie.

Een goede balans vinden tussen de hoeveelheid recensies, authenticiteit, de hoogte van de beoordeling en de actualiteit van de recensies is essentieel. Daarom is het verstandig om klanten te motiveren om een review achter te laten. Zo zorg je ervoor dat jouw recensies actueel blijven. Twee derde van potentiële kopers heeft de voorkeur bij recensies van de afgelopen drie maanden.

Hoe zorg ik voor authentieke recensies?

Online zie je vaak een standaard format voor recensies. Een korte quote en een cijfer, of een lijst van alle voor- en nadelen met een cijfer. Om de authenticiteit van jouw recensies een boost te geven, is het slim om referentievideo’s in te zetten. In een referentievideo vertelt een tevreden klant hoe hij geholpen is met jouw product of dienst. In deze video kan jouw klant vertellen met welk probleem hij kampte, hoe hij bij jouw oplossing uitkwam en hoe jij hem uit de brand hebt geholpen. Doordat jouw klant zijn eigen ervaring voor de camera deelt, hebben we direct een beeld bij jouw klant. Daardoor zie je zijn reactie terwijl hij vertelt over jouw oplossing. Het is enorm krachtig om een klant te zien glimlachen wanneer hij vertelt over jouw service of product.

Eenvoudig om mee te beginnen

We hebben veel ervaring met het maken van deze referentievideo’s in verschillende markten. We denken graag mee met het formuleren van de boodschap en zorgen ervoor dat jouw klant authentiek in beeld komt. We stellen met behulp van diverse interviews het hele referentieverhaal voor je op. We hebben hiervoor al verschillende bedrijven bezocht, waaronder Schiphol, Recura, de Beurs van Berlage en Cisco. Onderstaand zie je een goed voorbeeld van de kracht van een videoreferentie.

Ben je benieuwd welke videovormen je nog meer kunt inzetten voor jouw organisatie? Lees dan bijvoorbeeld ons whitepaper over uitleganimaties! Vul het formulier hiernaast is en ontvang hem in je mail. Of neem gerust contact met ons op!

Terug naar het blogoverzicht

Tags:

Marketing automation-partners