Marketing voor IT

De dynamische IT-sector is vanuit marketingoogpunt een erg interessant vakgebied. Toch blijkt in de praktijk dat marketingafdelingen binnen IT-organisaties regelmatig moeite hebben om de juiste invulling te geven aan hun marketinginzet. De vraag naar gewenste, persoonlijke en waardevolle content neemt steeds meer toe. Maar hoe kan jouw marketingafdeling concrete acties ondernemen en daarmee waarde toevoegen aan jouw IT-bedrijf? Dat kan door slim gebruik te maken van de juiste tools en methoden.

Businessmarketing voor IT

Businessmarketing in IT is sterk in ontwikkeling. Pas de laatste vijf, zes jaar combineren wij creativiteit met cijfermatige analyses en optimaliseren wij geautomatiseerde campagnes om tot resultaten te komen. De vraag is hoe we kunnen groeien naar structurele marketingresultaten die een waardevolle bijdrage leveren aan het verzilveren vancommerciële kansen binnen de IT-sector?

 

Onze vijf pijlers gaan jou helpen het gewenste resultaat te behalen. Iedere pijler richt zich op hoe je businessmarketing organiseert, in plaats van hoe je het uitvoert. Download het whitepaper en je krijgt een scherper beeld van de mogelijkheden om je businessmarketing beter te organiseren.

Download het whitepaper

Inbound Marketing voor IT

Hoe zet je inbound marketing optimaal in als IT-bedrijf? Als eerste moeten de doelstellingen, je buyer persona en de buyer journey onderzocht en vastgelegd worden. Dat is de basis van iedere inboundmarketing-campagne.

 

Daarna komt de fase van kwalitatieve contentcreatie vanuit de klantbehoefte en passend binnen de verschillende fases van de buyer journey. Door de klant in iedere fase van de buyer journey te voorzien van de juiste content, vergroot je de kans dat de klant uiteindelijk voor jouw oplossing kiest.

 

Met het inzetten van een marketing automation-tool automatiseer je bovendien een groot deel van het timingproces en voorzie je de klant in een unieke end-to-end experience.

Bekijk onze aanpak

ContentXperience, experts in IT-marketing

ContentXperience is al meer dan tien jaar actief als full service marketingbureau voor de IT-sector en begrijpt dan ook als geen ander de uitdagingen waar jij als IT-marketeer tegenaan loopt. Onze specialisten op het gebied van copywriting, digital marketing, marketing analytics, (web)design en videomarketing weten wat er nodig is om een IT-marketingcampagne tot een succes te maken.

 

Succesvolle marketingcampagnes voor IT-bedrijven
Wij werken met een vast project- en campagnemanagersteam met wie jij jouw uitdagingen en de invulling van jouw campagne kunt bespreken. Op deze manier helpen wij dagelijks diverse IT-klanten naar tevredenheid met het ontwikkelen van succesvolle marketingcampagnes.

Marketing voor IT-bedrijven bij ContentXperience

We luisteren naar de wensen van onze klanten en adviseren hen over de beste oplossingen voor hun organisatie.

 

Wil je graag meer informatie? Of wil je weten wat digital marketing voor jouw IT-bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! 

Neem contact op

Marketing automation-partners