Marketing voor IT

De dynamische IT-sector is vanuit marketingoogpunt een erg interessant vakgebied. Toch blijkt in de praktijk dat marketingafdelingen binnen IT-organisaties regelmatig moeite hebben om de juiste invulling te geven aan hun marketinginzet. De vraag naar gewenste, persoonlijke en waardevolle content neemt steeds meer toe. Maar hoe kan jouw marketingafdeling concrete acties ondernemen en daarmee waarde toevoegen aan jouw IT-bedrijf? Dat kan door slim gebruik te maken van de juiste tools en methoden.

Effectieve content is de sleutel

Door verschillende vormen van digitale marketing in te zetten, schiet je niet meer met hagel, maar zorg je ervoor dat jouw klant de juiste informatie, op de juiste manier en op het juiste moment ontvangt. Marketingmethodieken, zoals inbound marketing, en tools als marketingautomation-software zijn uitermate geschikt voor de IT-branche. Met behulp van deze tools kun jij je content op het juiste moment inzetten. Je speelt in op het veranderende aankoopgedrag, maakt concreet verbinding met kopers en rolt hierdoor een zinvolle digitale marketingstrategie uit.

Inbound Marketing voor IT

Hoe zet je inbound marketing optimaal in als IT-bedrijf? Als eerste moeten de doelstellingen, je buyer persona en de buyer journey onderzocht en vastgelegd worden. Dat is de basis van iedere inboundmarketing-campagne.

 

Daarna komt de fase van kwalitatieve contentcreatie vanuit de klantbehoefte en passend binnen de verschillende fases van de buyer journey. Door de klant in iedere fase van de buyer journey te voorzien van de juiste content, vergroot je de kans dat de klant uiteindelijk voor jouw oplossing kiest.

 

Met het inzetten van een marketing automation-tool automatiseer je bovendien een groot deel van het timingproces en voorzie je de klant in een unieke end-to-end experience.

Bekijk onze aanpak

ContentXperience, experts in IT-marketing

ContentXperience is al ruim tien jaar actief als content- en marketingbureau voor de IT-sector en begrijpt dan ook als geen ander de uitdagingen waar u als IT-marketeer tegenaan loopt. Onze specialisten op het gebied van copywriting, digital marketing, marketing analytics, (web)design en videomarketing weten wat er nodig is om een IT-marketingcampagne tot een succes te maken.

 

Succesvolle marketingcampagnes voor IT-bedrijven
Wij werken met een vaste projectmanager met wie u uw uitdagingen en de invulling van uw campagne kunt bespreken. Op deze manier helpen wij dagelijks diverse IT-klanten naar tevredenheid met het ontwikkelen van succesvolle marketingcampagnes.

Marketing voor IT-bedrijven bij ContentXperience

We luisteren naar de wensen van onze klanten en adviseren hen over de beste oplossingen voor hun organisatie.

 

Wil je graag meer informatie? Of wil je weten wat digital marketing voor jouw IT-bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! 

Neem contact op

Marketing automation-partners