De kracht van video en animatie

Lange teksten worden online nauwelijks meer gelezen. Mensen zijn steeds meer gefocust op beeld. Consumenten verwachten tegenwoordig dat content op een leuke, aantrekkelijke en toegankelijke manier gebracht wordt. Hoe komt jouw content dan nog onder de aandacht bij de klant? Simpel: minder tekst, meer beeld. En daarvoor zijn video’s en animaties uitermate geschikt. Bij ContentXperience bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij maken de videoproductie die bij u past.

Relevante videocontent

Er zijn verschillende soorten video’s die je kunt gebruiken om jouw boodschap over te brengen. Zo kun je kiezen voor een teaser die de interesse van de kijker wekt en dus erg geschikt is voor awareness-campagnes, of voor een educatieve uitleganimatie die meer geschikt is voor een doelgroep die verder is in het aankoopproces. Voor al deze videosoorten kun je bij ContentXperience terecht. Hieronder een greep uit de mogelijkheden. 

Videosoorten

Er zijn diverse variaties mogelijk in video- en animatieproducten. Maar welke vorm past het beste bij het verhaal dat over jouw bedrijf verteld moet worden? Maak kennis met een aantal veelvoorkomende videovormen. 

 

Uitleganimatie

Wil je jouw klanten op een overzichtelijke, beknopte manier informeren over jouw organisatie, producten of diensten? Met behulp van een uitleganimatie, ook wel bekend als motion graphic, weten jouw klanten binnen enkele minuten wat jij voor ze kunt betekenen.

 

Videotestimonial

Een tevreden klant is het beste promotiemiddel dat je kunt gebruiken. Een videotestimonial is een uitstekende videovorm om een succesverhaal vast te leggen. Interview jouw klant(en) en laat zijn/haar tevredenheid van het scherm afspatten!

 

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm is een mooie binnenkomer voor een presentatie, een goede aanvulling op je website én een prachtig visitekaartje voor jouw organisatie.

 

One-minutes

Een one-minute is een korte, informatieve video van één minuut. De lengte is vrij kort, waardoor je gedwongen wordt om to the point te zijn. Je kijker kan zo’n video makkelijk ‘snacken’, maar leert er toch iets van.

 

Showreel

Een showreel is een korte, snelle videopresentatie van recent werk. Hiermee laat je simpelweg zien wat je allemaal in huis hebt door van de ene opdracht naar de andere te flitsen.

 

Teaser

Een teaser is een snel filmpje dat op korte termijn moet zorgen voor meer bekendheid. De teaser is een uitstekende en krachtige vorm om aandacht te trekken. Met een opvallend audio-spoor en prikkelende teksten, wek je spanning op en interesse bij de doelgroep.

 

Eventregistratie

Een eventregistratie is de ideale manier om de sfeer van een evenement te vangen. Op deze manier kunnen je bezoekers het evenement steeds weer herbeleven. Ook kun je een eventverslag gebruiken om je publiek enthousiast te maken voor een vervolgevenement. Lees hier meer over event-videoproducties. 

Concept en script

Concept – Misschien wel de belangrijkste fase bij de ontwikkeling van een video, is de opstartfase. Voordat wij daadwerkelijk aan de slag gaan met je animatie of video gaan we met je om de tafel om je ideeën op papier te zetten en samen te brainstormen over de gewenste uitwerking. Op basis hiervan maken we een moodboard, waarin de eerste opzet met je wordt gedeeld.

 

Script schrijven – Nadat de eerste opzet is gemaakt, zal er een concrete verhaallijn worden geschreven. Dit wordt ook wel het script genoemd. In de meeste animaties wordt het script uiteindelijk ingesproken door een voice-over. ContentXperience beschikt over ervaren tekstschrijvers die jouw boodschap kunnen vertalen naar een passend script.

 

Hulp nodig bij het ontwikkelen van een script of storyboard? De experts van ContentXperience helpen je graag bij dit onderdeel. Neem gerust contact met ons op. 

Fotografie

Fotografie voor magazines, folders, brochures, productportfolio’s, reference cases of een teampagina op uw website; de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Eigen fotografie maakt jouw bedrijf en product persoonlijker en aantrekkelijker dan het gebruik van stockfoto’s. Fotografie wordt vaak ingezet bij de ontwikkeling van brochures en websites, maar het kan ook een uitstekende marketingtool zijn. Foto’s zijn namelijk snel (online) te verspreiden en koppelen een positieve beleving aan jouw merk.

Video & Animatie bij ContentXperience

We luisteren naar de wensen van onze klanten en denken mee over de inzet van video en animatie voor hun marketingactiviteiten. Dit resulteert in effectieve en creatieve projecten die ons team samen met de klant realiseert.

 

Wil je graag meer informatie? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen met betrekking tot video & animatie? Neem dan snel contact met ons op!

Neem contact op!

Marketing automation-partners