Facebook voert testen uit met aparte nieuwsoverzichten

Er is een grote kans dat u binnenkort kunt kiezen of u berichten van uw vrienden en familie, of van bedrijven voorbij wilt zien komen. Facebook is in een klein aantal landen tests aan het uitvoeren met aparte nieuwsoverzichten. In plaats van één nieuwsoverzicht zullen er twee overzichten zijn: een met berichten van uw Facebook-vrienden, en een met alle berichten van pagina’s. Het experiment startte vorige week in onder andere Servië en Slowakije.

Volgens Adam Mosseri, chef van het nieuwsoverzicht van Facebook, zijn de testen bedoeld om te bepalen of Facebookgebruikers een aparte plek voor persoonlijke verhalen willen. Vorig jaar lanceerde Facebook al een nieuwe tijdlijn waarin meer nadruk kwam te liggen op persoonlijke berichten in plaats van berichten van pagina’s. Er zijn momenteel geen plannen om de testen te verbreden.

Facebook voor marketeers

Mochten de veranderingen doorgevoerd worden, zou dit grote gevolgen hebben voor bedrijven en marketeers. Uit resultaten van het experiment onder Slowaakse media bleek dat het bereik van bedrijven flink was gedaald. In sommige gevallen daalde het bereik in twee dagen zelfs met twee derde. Een belangrijk detail daarin is dat betaalde berichten (sponsored posts) wel tussen de berichten van vrienden kunnen komen te staan. Dit kan betekenen dat de concurrentie een stuk groter wordt, en er misschien wel veel meer betaald moet gaan worden voor advertenties.

Als dat zo is, en bedrijfsberichten nog makkelijker gefilterd kunnen worden, is het des te belangrijker dat u als marketeer alle onbetaalde communicatie van uw bedrijfsactiviteiten goed benut. Een goede manier om onbetaald meer bereik te genereren, is het gebruik maken van uw medewerkers als medium. Vaak heeft uw personeel een flink bereik, en worden persoonlijke berichten als betrouwbaarder ervaren dan berichten vanuit een bedrijf zelf. Benieuwd hoe u employee advocacy het beste kunt inzetten? Download het de whitepaper: “7 tips om employee advocacy succesvol in te zetten binnen uw organisatie” door het formulier rechts in te vullen!

Bron: NOS.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners