De focus van e-mailmarketeers: responsive e-mails

In 2015 werd 56,6 procent van de marketinggerelateerde e-mails geopend op een mobiele telefoon, terwijl slechts 42 procent nog maar enkel op een desktop geopend wordt. Wat dit betekent voor e-mailmarketeers? Dat zij zich sterk moeten focussen op de responsiveness van hun e-mailings!

email_responsiveWat zijn responsive e-mails?

Men maakt tegenwoordig gebruik van vele formaten schermen. Niet alleen websites, maar ook e-mails worden geopend op zowel smartphones, tablets, laptops als desktops. Dat betekent dat een e-mail er op een smartphone goed uit moet zien. Nou is dat niet zo’n probleem wanneer het gaat om een e-mail met enkel tekst, die even snel van de ene collega naar de andere collega wordt gestuurd. Marketeers moeten echter wel opletten. Wanneer er marketinggerelateerde e-mailings in een mooi ontwerp gemaakt worden, is het van belang dat ze er op ieder schermformaat goed uitzien. Zeker nu de helft geopend wordt op smartphones.

Gebruiker haakt af als mailing niet responsive is

Marketeers kunnen ervoor kiezen om niet in te spelen op de behoefte aan responsive e-mail. Echter zullen zij dan een groot deel van hun doelgroep nooit bereiken met hun boodschap. Als het niet correct getoond wordt op een device of desktop, dan verwijdert 71,9 procent van de ontvangers de e-mail direct*.

Tooling voor responsive e-mails

Er zijn vele tools te gebruiken waarin op een gebruiksvriendelijke manier responsive e-mails gemaakt en verstuurd kunnen worden naar een database. Gebruik je een dergelijke tool, dan profiteer je vaak tegelijkertijd – na verzending – van uitgebreide statistieken over de opens en clicks. Wil je advies over de juiste tool voor jouw organisatie of over het versturen van responsive e-mails naar jouw (potentiële) klanten, dan kan je altijd bij ons aankloppen voor een gesprek!

*Bron: BlueHornet Consumer Views on Email Marketing (2014)

 

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners