De hashtag bestaat vandaag tien jaar

De hashtag is tien jaar oud. Op 23 augustus 2007 stelde Twitter-gebruiker Chris Messina voor om de hashtag te gebruiken om conversaties op het platform met elkaar te verbinden. Hashtags zijn tegenwoordig niet meer weg te denken.

Hashtags zijn ook voor merken een hulpmiddel geworden om het bereik te vergroten en op relevante online conversaties in te haken, zegt het Nederlandse mediabedrijf BrandDeli. Een marketingcampagne is niet meer compleet zonder een hashtag en met het gebruik van een hashtag kunnen bedrijven aandacht genereren voor hun product of merk. Hashtags hebben volgens BrandDeli ook massaal hun weg gevonden naar productverpakkingen, billboards, printadvertenties en tv-commercials.

Merken ondervonden de kracht van de hashtag door gemeenschappen rondom hun merk te starten. Een bekend voorbeeld is @KLM met de #happytohelp campagne. De luchtvaartmaatschappij bedacht de hashtag #happytohelp om passagiers en andere reizigers hulp te bieden. Hashtags worden ook gebruikt om grote groepen mensen te mobiliseren, denk aan #BlackLivesMatter of #JeSuisCharlie.

Met het opzetten van eigen hashtag-campagnes kunnen merken momentum creëren en op een unieke wijze een conversatie toe-eigenen, zegt BrandDeli. Afgelopen mei bracht Nike in de #Breaking2 campagne drie van ‘s werelds beste renners samen om in Italië een nieuw marathonrecord te rennen, sneller dan de twee uur die er minimaal voor staat. De poging werd live uitgezonden op Twitter, met een unieke hashtag.

Bron: Emerce

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners