IKUU lanceert nieuwe dienst: pijlsnelle appontwikkeling

Webontwikkelaar IKUU lanceert IKUU Apps. Deze nieuwe dienst stelt klanten in staat om in zeer korte tijd volledig werkende apps in de markt te zetten. Inmiddels is al een eerste eigen app ontwikkeld: OnlyWines, een digitale sommelier die gesproken informatie over wijn aanbiedt.

Apps laten ontwikkelen duurt vaak onnodig lang, zeker wanneer er apart gebouwd moet worden voor iOS- en Android-apparaten. IKUU vindt dat dit veel sneller kan. De organisatie heeft al eerder bewezen het ontwikkeltraject voor websites flink te kunnen verkorten: campagne- en corporate websites kunnen binnen vier weken up-and-running zijn. Deze efficiënte werkwijze wordt nu ook toegepast op appontwikkeling.

Concreet betekent dit dat IKUU klanten van A tot Z door het hele traject loodst. Een belangrijke stap daarin is een opstartsessie met experts van beide partijen. Daarin maken ze samen een ‘bouwtekening’ voor de app, inclusief de benodigde functionaliteiten en schermen. Welke functionaliteiten zijn er nodig? Hoe moet het design eruit komen te zien?

Altijd up-to-date

IKUU ontwikkelt apps die gelijktijdig geschikt zijn voor zowel iOS als Android. Ontwikkelen van aparte versies is niet nodig, waardoor nog meer tijdswinst wordt geboekt. Ook belangrijk is dat IKUU de apps beheert, waardoor ze altijd up-to-date zijn. Dat levert bovendien gemak op voor de gebruikers. Die hoeven updates namelijk niet via de appstore binnen te halen, omdat ze automatisch uitgevoerd worden.

Eerste app: OnlyWines

De eerste IKUU App die is gebouwd heet OnlyWines. Gebruikers kunnen wijnen daarmee laten ‘spreken’. Door met de telefooncamera de barcode op een fles te scannen, krijgt de gebruiker gesproken informatie over de wijn in kwestie. In zekere zin is er sprake van een digitale sommelier, met een almaar groeiende schat aan kennis. Dit is een goed voorbeeld van hoe apps het gemakkelijker maken om informatie uit te wisselen, wat bijvoorbeeld ook interessant kan zijn voor B2B- en B2C-organisaties.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tags:

Marketing automation-partners