Krachtige videotestimonials maken, 11 praktische tips

Visuele content wordt alsmaar belangrijker om jouw doelgroep bij jouw merk te betrekken. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde in om verhalen van hun klanten op beeld vast te leggen. Geloof je ook in de meerwaarde die videotestimonials kunnen bieden om potentiële klanten van jouw product of dienst te overtuigen? Met deze elf korte tips kan je aan de slag.

1. Door een videotestimonial op jouw homepage te plaatsen, zorg je al meteen voor een positieve eerste indruk.

2. Verzamel op jouw website al jouw (video)testimonials op één plek. Als je er veel hebt, is het nuttig jouw bezoekers in jouw verzameling te laten zoeken op sleutelwoorden, productnamen of andere criteria.

3. Post jouw videotestimonials niet alleen op jouw eigen site, maar ook op YouTube en Vimeo. Als je een video op YouTube plaatst en hem daarna op jouw website insluit, is hij meteen geïndexeerd door Google. Deel jouw video’s ook via Twitter en Facebook en zet de gebruikers aan om ze verder te delen.

4. Besteed aandacht aan SEO, zodat jouw doelgroep jouw video’s vlot vindt.

5. Voeg bij jouw videotestimonials een korte, boeiende tekst die de bezoeker aanzet om de video daadwerkelijk te starten. Gebruik bijvoorbeeld sterke citaten uit de video.

6. Besluit elke video met een call to action. Zet de call to action ook in een link onder de video, zodat bezoekers zelfs kunnen reageren zonder jouw video te bekijken.

7. Werk niet met een script, want zo maak je acteurs van jouw klanten, wat de authenticiteit niet ten goede komt. Bespreek wel vooraf waarover het filmpje zal gaan, hoe de opnamen zullen verlopen en wat daarna met het materiaal zal gebeuren. Maak een ruw schema met de voornaamste stappen.

8. Breng een concreet verhaal, gestaafd met specifieke voordelen afgestemd op jouw doelgroep.

9. Probeer niet alles te zeggen in een enkele video. Focus telkens op één onderwerp; daarvoor volstaan soms al 30 of 40 seconden. Een complexer verhaal in B2B kan tot twee of drie minuten duren. Deel een langer betoog eventueel op in verschillende korte video’s.

10. Maak geen video’s waarin je jouw klant vanuit één standpunt filmt en zonder onderbreking aan het woord laat. Dat gaat de kijker al gauw vervelen. Wij onderbreken testimonials graag met tussenshots die het onderwerp illustreren, zodat het filmpje levendig en verrassend blijft.

11. Let op de geluidskwaliteit van jouw video. Terwijl veel kijkers een mindere beeldkwaliteit verdragen, zullen ze vaak afhaken door problemen zoals te overheersend achtergrondgeluid, een te stille stem of bijgeluiden van een microfoon.

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners