LinkedIn zet Pulse opnieuw in de markt

Het professionele sociale netwerk LinkedIn heeft de applicatie Pulse opnieuw gelanceerd voor iOS en Android. Hoewel de applicatie al een tijdlang te downloaden was, heeft het sociale netwerk toch besloten om het roer helemaal om te gooien. Met de vernieuwing kan Pulse analyseren wat op het platform geschreven wordt en deze content opsplitsen in kanalen die gebruikers kunnen volgen. LinkedIn positioneert zich met de vernieuwing nog sterker als platform voor experts.

Wat is LinkedIn Pulse?
LinkedIn Pulse is een applicatie waarop professionals content plaatsen en gebruikers over veelbesproken onderwerpen met miljoenen professionals wereldwijd kunnen discussiëren. De vernieuwde applicatie richt zich op het leveren van gepersonaliseerde content gepubliceerd door het professionele netwerk van gebruikers. In eerdere versies waren favoriete publicaties en nieuwskanalen te zien in een interactieve mozaïek.

In 2013 nam LinkedIn Pulse over, dat drie jaar eerder in de Verenigde Staten ontwikkeld werd. Direct na de overname spoorde LinkedIn honderdvijftig thought leaders aan om exclusief te gaan bloggen. Dit heeft de dienst geen windeieren gelegd, want ondertussen worden er iedere week 130.000 originele blogs geplaatst door ongeveer 1 miljoen gebruikers. Invloedrijke personen als David Cameron, Richard Branson en Ban Ki Moon plaatsen regelmatig updates. En denk je nu: Pulse komt mij helemaal niet bekend voor? Je bent niet de enige. Toch heeft bijna iedere LinkedIn-gebruiker ongemerkt van de dienst gebruikgemaakt. Pulse levert namelijk een groot deel van de content die je op de homepage van LinkedIn ziet en is daarmee essentieel voor het publicatiesysteem.

Het gebruik van LinkedIn Pulse wordt over het algemeen als een goede manier gezien om jezelf te positioneren als expert. In Nederland is de mobiele applicatie beschikbaar op Android en iOS, maar ook via de website van LinkedIn is Pulse te bereiken. De meeste content wordt in het Engels geplaatst.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners