Marketing as a Service: de tijdbesparende oplossing voor IT-bedrijven die effectief willen werken aan groei

Het wordt voor IT-organisaties steeds lastiger om nog bij potentiële klanten aan tafel te komen. Mensen zoeken het liefst zelf naar informatie en staan minder open voor een verkoopgesprek. Wil je groeien en de concurrentie voorblijven, zul je dus meer moeite moeten doen om interesse te wekken voor jouw product of dienst. Met kwalitatieve content en resultaatgerichte campagnes kom je in beeld bij de doelgroep die bij je past. Maar hoe vind je daar nog de tijd voor, nu de arbeidsmarkt extreem onder druk staat?

Je krijgt tegenwoordig steeds minder kans om een kop koffie te drinken met een potentiële klant. Het aankoopproces in B2B wordt digitaler én stroperiger. Volgens Gartner zijn soms wel tien mensen betrokken bij een beslissing. Zij maken meer tijd vrij om research te doen en minder om met leveranciers te spreken.

Steeds meer en heftiger concurrentie

In de IT-wereld is het door toenemende concurrentie al langer moeilijk om een voet tussen de deur te krijgen. Zo komen er steeds meer Managed Service Providers die hun dienstenaanbod voortdurend uitbreiden. Daarnaast wordt de concurrentie van grote partijen als Microsoft, Amazon of Google heftiger. Toch groeit de sector nog, vooral door de digitale versnelling die tijdens de coronacrisis is ingezet. Maar dat effect ebt weg en er is nu een nieuwe ontwikkeling die de groei afremt: de ongekende druk op de arbeidsmarkt. Meer dan 25 procent van alle IT-bedrijven noemt het vinden van medewerkers ‘de grootste uitdaging van dit moment’.

Tekort aan marketeers neemt toe

Het groeiend personeelstekort speelt ook onder marketeers. De verleiding is dan ook groot om nu het druk is, even pas op de plaats te maken met campagnevoeren. Maar je hebt geen glazen bol nodig om te weten dat de concurrentie niet stil zit, en dat er ooit weer mindere tijden komen. Je leest hier meer over in onze blog ‘Waarom investeren in marketing en sales als we nu al geen tijd hebben voor bestaande klanten?’. 

Grootste uitdagingen: tijd, geld en capaciteit

Om ook op termijn zeker te zijn van een constante aanvoer van nieuwe (potentiële) klanten, mogen je marketingactiviteiten nooit stil vallen. Zo komen we bij misschien wel de grootste uitdaging. Want hoe doe je dat, als behalve je tijd ook je budget en capaciteit beperkt is?

Hoe haal je maximaal rendement uit je marketingbudget? Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je uitingen worden gehoord en gezien. Maar volgens bestseller auteur Donald Miller gaat het op dit punt vaak mis. In zijn boek Building a StoryBrand noemt hij als oorzaak de onduidelijke boodschap die veel bedrijven brengen. Op hun website vertellen ze van alles over zichzelf, maar heel weinig over wat ze voor hun klant doen. Het gevolg is dat klanten afhaken en naar de concurrent gaan. Het gaat er volgens Miller om dat je effectieve content brengt op onder meer websites en socialmedia-kanalen. Daarmee bedoelt hij content waarin je op heldere wijze duidelijk maakt wat jouw meerwaarde is voor klanten. Dan is de kans op rendement het grootst. 

Hapsnap-marketing is niet de manier

Maar effectief content brengen is niet zomaar wat blogs of whitepapers plaatsen, want dat doet haast iedereen. Om onderscheidend te zijn is meer nodig, zoals een doordachte marketingstrategie. Bij goede marketing komt veel kijken. Om een plan op te stellen en uit te voeren heb je veel specialisten nodig. Mensen met verstand van branding (de manier waarop je jouw merk een bepaalde uitstraling geeft), van tekstschrijven en van grafisch vormgeving. Ook het omgaan met tools voor marketing automation, analytics of het SEO-proof maken van content vraagt om specifieke kennis.

Het kan veel tijd kosten als je veel verschillende partijen moet aansturen. Het is lastig om werkzaamheden op elkaar af te stemmen en consistent te zijn qua inhoud en vorm van je content.

Marketing as a Service: de betaalbare weg naar succes

De eenvoudige, efficiënte oplossing is Marketing as a Service. Voor een vast bedrag per maand krijg je de beschikking over een compleet marketingteam. Dat staat niet bij jou op de loonlijst, maar neemt wel veel marketingwerkzaamheden geheel of gedeeltelijk over. Daardoor komt jouw merk voortdurend op de juiste manier onder de aandacht van de juiste mensen. Dat de dienst schaalbaar is, betekent dat er altijd een abonnement is dat past bij jouw budget. Zo beschik je op een flexibele manier over capaciteit en win je veel kostbare tijd. Daarin kun je werken aan een succesvolle business.

Wil je meer weten over Marketing as a Service? Bekijk dan onze pagina ‘Jouw marketing uitbesteden‘ of lees ons whitepaper ‘Waarom Marketing as a Service? – Deze 9 voordelen tillen je marketingcampagnes naar een hoger niveau’. 

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners