Marketing Made Easy van Salesforce en ContentXperience groot succes!

Op donderdag 16 november vond het Marketing Made Easy-event van Salesforce en ContentXperience plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens dit evenement met als thema ‘Verbeter uw marketing. Verkoop sneller’, werd door vier sprekers alles besproken over inbound marketing, contentmarketing, een succesvolle samenwerking tussen marketing en sales en werd er dieper in gegaan op hoe de marketing automation-oplossing Salesforce Pardot deze marketingaanpak ondersteunt.

Vanaf half tien druppelden de eerste gasten binnen in de ontvangstruimte van het Spoorwegmuseum. Na de ontvangst trapte Alex Steg, directeur van ContentXperience, de ochtend af in Wachtruimte 1e en 2e klasse.

Interesseer, converteer, activeer en inspireer

Na een introductie over ContentXperience en Salesforce, de locatie en de agenda van de dag, nam Tiffany Poppinghaus, projectmanager en Salesforce Pardot-consultant, het woord van Alex Steg over om het onderwerp inbound marketing te introduceren. In een half uur legde ze het verschil uit tussen inbound marketing en contentmarketing, deelde ze de voordelen van inbound marketing, en kwamen de vier stappen – interesseer, converteer, activeer en inspireer – van de inboundmarketing-methodiek ter sprake.

Janneke Kloosterman, inboundmarketing-consultant bij ContentXperience, ging vervolgens dieper in op het onderdeel contentmarketing-strategie en de daarbij behorende aanpak voor het vaststellen van buyer persona en buyer journey. Na deze presentaties was het tijd voor een korte pauze waarin de eerder besproken onderwerpen al de nodige vragen en gespreksonderwerpen met zich mee hadden gebracht.

Kort na de break vervolgde Nicholas Christensen, Marketing Cloud-specialist bij Salesforce, de ochtend door de brug te leggen tussen marketing en sales. Hij benadrukte daarin het belang van een goede afstemming en samenwerking tussen de twee afdelingen binnen een organisatie. Ook gaf Nicholas een demo van Salesforce Pardot om een praktische toepassing te laten zien van de door Tiffany en Janneke besproken stappen van inbound- en contentmarketing.

Klantcase: Medik8 Professional

Een uitstekend voorbeeld van een succesvolle inboundmarketing-campagne werd ten slotte besproken door Tiffany en Hans Bolder van Medik8 Professional. Hans, CEO en oprichter van HB Care en HB Skincare, begon in 1997 met de allereerste webshop voor cosmetica in de Benelux. Inmiddels heeft de organisatie meer dan 30.000 klanten, 30 medewerkers, en zijn ze aanwezig in zowel de B2C- als de B2B-markt voor huid- en haarproducten.

Voor het onderdeel Medik8-huidverbetering heeft Hans ambitieuze plannen opgesteld. Per jaar wil hij 40% groei bewerkstelligen. Door het grote aantal leads dat daardoor verzameld moet worden (1.000 per jaar), ontstond de wens om leads beter te begeleiden in het aankoopproces. Een belangrijk aspect daarin was dat het betreffende marketingautomation-systeem op het juiste moment waarschuwt wanneer een prospect gebeld kan worden door sales.

Medik8 is voor dit proces in zee gegaan met Salesforce en ContentXperience. ContentXperience hielp daarbij met het opstellen van de inboundmarketing-strategie en uitvoering van die strategie, waar Salesforce Pardot gebruikt werd om het proces te automatiseren.

Na de praktijkcase van Medik8 Professional werd de ochtend afgesloten met een heerlijke lunch van het Spoorwegmuseum waarna bezoekers de mogelijkheid kregen een kijkje te nemen in het museum. Marketing Made Easy was mede dankzij de bezoekers een groot succes!

Salesforce en ContentXperience

De organisatoren van Marketing Made Easy zijn ContentXperience en Salesforce. Twee organisaties met ieder hun eigen discipline, waarmee ze elkaar goed aanvullen. Salesforce helpt met de juiste infrastructuur en ContentXperience ondersteunt bij de technische implementatie en inboundmarketing-strategie. Geïnteresseerd in het volgende Marketing Made Easy event? Of andere events omtrent inbound marketing? Laat uw gegevens achter in het formulier rechts, zodat we u op de hoogte kunnen houden!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners