Marketingmanagers zetten meer in op digital marketing

De Nederlandse marketingmanager verwacht meer marketingbudget te gaan besteden aan digital marketing. In 2016 was het budget nog verdeeld overĀ 54% online en 46% traditionele media. Naar verwachting zal deze verdeling in 2020 verschuiven naar 66% online en 34% traditionele media. Dit blijkt uit de eerste editie van het IAB Digital Marketing Innovation-onderzoek van Deloitte Digital.

Investeren in technologie

Met deze digitale verschuiving zal er tevens veel nieuwe data gegenereerd worden. Bedrijven verwachten daarom flink te investeren in technologie die marketing automatiseert. Data Management Platforms zullen vaker ingezet worden. Nu gebruikt nog 36% van de respondenten een dergelijk DMP, 55% is ermee bezig. Een grote meerderheid van de bedrijven heeft een datastrategie geformuleerd.

Grootste uitdaging is deze data

Het verwerken van deze nieuwe hoeveelheid data vormt de grootste uitdaging voor de organisaties. Grootste knelpunten liggen bij de technische aspecten en datakwaliteit (35%), het actueel houden van de data (25%) en het bij elkaar brengen van data uit verschillende interne bronnen (45%). Ook het omzetten van data-inzichten in concrete acties vormt nog een uitdaging (25%). Het blijkt lastig te zijn om hiervoor personeel met de juiste expertise aan te trekken.

Bron: ‘Digital marketing stijgt met 20% in de marketingmix’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners