Wat is Mautic? Alle voordelen van deze marketingsoftware

Mautic is een gratis oplossing om jouw marketingactiviteiten te stroomlijnen en automatiseren. Van het doorsturen van formulieren, tot het instellen van complexe campagnes voor lead-generatie en lead-nurturing. Met deze kosteloze marketing automation-tool haal je het maximale uit je marketing en sales. Om nieuwe bezoekers aan te trekken en vaste klanten te binden. 

Waarom Mautic?

Mautic is een volwaardig platform voor marketing automation, maar je hebt er geen licentie voor nodig. Dat maakt het een kostenefficiënte optie om de effectieve inbound marketing-methode in te zetten. Dat is een vorm van pull-marketing om het vertrouwen van klanten te winnen met interessante content. Leid geïnteresseerden naar je site om ze te converteren in leads. Met de juiste boodschap, zoekwoorden en content profileer jij jezelf als expert in je vakgebied.

mautic marketing automationMet Mautic kun je inbound marketing kosteloos inzetten. Deze marketing automation-oplossing biedt onder meer:

 • Marketing Automation
 • Lead Management
 • Landingspagina’s
 • E-mail Marketing
 • Dashboards & rapportages
 • Integraties

Wat zijn de voordelen van Mautic?

 • Alle marketingactiviteiten zijn te beheren in één tool
 • Je kunt de software naar jouw wensen aanpassen
 • Er is een WordPress-plug-in om eenvoudig formulieren en content te plaatsen
 • Er zijn veel integraties met CRM-systemen, e-mail-tools en social media
 • Uitgebreide opties om informatie met andere applicaties uit te wisselen

Wil je Mautic gebruiken? ContentXperience helpt

Mautic is een goede marketing automation-oplossing om andere open source-software als WordPress of Drupal aan te vullen. Toch is kennis van programmeren vereist om Mautic perfect voor je te laten werken. Heb je daar geen mogelijkheid toe, dan is het beter te kiezen voor een betaalde oplossing als HubSpot, Salesforce Marketing Cloud of Adobe Experience Cloud.  

Marketing automation uitbreiden met IKUU

Je kunt het implementeren, integreren en beheren van Mautic ook aan ContentXperience uitbesteden. IKUU Pages is een totaaloplossing om een website op te zetten, inclusief marketing automation en een dataplatform. Mautic is daar standaard onderdeel van, of een soortgelijke tool naar keuze. Zo is geen configuratie of programmeerwerk nodig. IKUU Pages is ook gekoppeld aan IKUU Dataplatform, waar je alle data van Mautic overzichtelijk terugvindt. Die data kun je combineren met gegevens uit andere apps, zoals Google Analytics, voor nuttige inzichten. ContentXperience kan ook helpen jouw contentmarketingstrategie- en doelstellingen te bepalen.

Ben je benieuwd of Mautic bij jouw organisatie past, of wil je meer weten over marketing automation? Vul dan het contactformulier hiernaast in. Onze inbound marketing-medewerkers hebben ervaring met diverse automation-tools, waarmee zij dagelijks voor diverse klanten werken. Wij geven graag onafhankelijk advies over welke tool het beste past bij jouw doelstellingen, huidige marketingsituatie en budget.

Mautic in de CX Academy

Tijdens de Mautic-training van CX Academy helpen we je op weg met de marketing automation-software van Mautic. In deze training staan de principes van inbound marketing centraal en hoe Mautic deze kan automatiseren.

Marketing automation-partners