Meer leads genereren met LinkedIn Sponsored Updates

CX-ebook-linkedin-sponsored-updatesEr zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te krijgen. Denk daarbij aan Google Adwords, bannering en advertorials op online platforms, Twitter promoted tweets of Facebook sponsored posts. Bent u actief in de B2B-markt, dan is LinkedIn voor u waarschijnlijk een goede optie. Zet u LinkedIn Sponsored Updates effectief in, dan kunt u profiteren van meer relevante leads die voor een accountmanager eenvoudiger op te volgen zijn dan leads uit een ‘koude’ database. Maar wat zijn de voorwaarden om LinkedIn effectief in te zetten en hiermee leads te genereren? We zetten de 7 stappen voor u op een rij.

1. Unieke content om te downloaden

Uw sponsored updates moeten uiteraard naar één van uw webpagina’s verwijzen. U wilt immers meer bezoekers en meer leads genereren. Een belangrijke voorwaarde voor die pagina, is dat de content hierop ook daadwerkelijk relevant is voor uw doelgroep. Op deze pagina moet men iets informatiefs en interessants kunnen downloaden of aanvragen. En dat is niet uw productbrochure. Denk eens aan een e-book, whitepaper of infographic die meer inzicht geeft in één van de uitdagingen waar uw potentiële klant mee te maken heeft. Vraag wat gegevens van de lead in ruil voor interessante content die u – als expert op dit gebied – aanbiedt.

2. Houd het laagdrempelig

Een webinar, lunchafspraak, demo of brainstormsessie: allemaal goede initiatieven, maar niet als u een groep voor het eerst bereikt en u veel leads wilt genereren. Bied op uw landing page eerst meer laagdrempelige content aan, zoals een e-book. Vraag in een formulier om de gegevens van de geïnteresseerde en stuur het e-book naar het opgegeven e-mailadres. Daarna pas zullen er wellicht wat leads geïnteresseerd zijn in een webinar of demo.

3. Bepaal uw budget

U heeft uw landing page en content op orde. Dan is de volgende vraag: welk budget wilt u gaan inzetten op LinkedIn om uw doelgroep te  bereiken? Afhankelijk van uw branche en doelgroep, kost een click op uw sponsored update tussen de € 3,00 en € 5,00. U kunt er ook voor kiezen om te betalen per aantal vertoningen van uw update in de timeline van uw doelgroep. Per duizend vertoningen betaalt u gemiddeld tussen de € 10,00 en € 30,00. Een daadwerkelijke conversie op uw landing page via een sponsored update kost tussen de € 20,00 en € 70,00, tevens afhankelijk van uw doelgroep, branche en de kwaliteit van uw content en landing page.

Wilt u alle stappen lezen om tot een leadgenererende LinkedIn-campagne te komen? Download het e-book door het formulier hiernaast in te vullen.

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners