Online video steeds populairder onder marketeers

Het gebruik van online video als marketinginstrument blijft stijgen. Uit onderzoek van Adformatie blijkt dat maar liefst driekwart van marketeers video inzet in de marketingmix. Ondanks dat 43% van die groep online video ‘tamelijk belangrijk’ vindt, en 29% ‘zeer belangrijk’, blijft een strategische embedding van video in 40% van de gevallen nog uit.

Online video werkt: het is een marketingvorm die inspireert, instrueert en verhalen vertelt door mensen visueel te boeien. Uit een onderzoek van Forrester is bijvoorbeeld gebleken dat er 75% meer kans is dat een video bekeken wordt dan dat tekstuele content gelezen wordt. Daarom is het ook niet vreemd dat van de 27% van marketeers die video nog niet inzetten, 70% aangeeft er binnen een jaar mee te willen beginnen. De belangrijkste reden om geen online video te gebruiken is het beschikbare budget.

Ondanks de groei worden er nog veel gemiste kansen gezien. Momenteel worden er namelijk vooral traditionele vormen van videomarketing ingezet, met als grootste doel informatieverstrekking en naamsbekendheid, terwijl de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos zijn. Nieuwere vormen van video, zoals live video, interactieve video, 360-graden video’s of webcasts kunnen namelijk heel goed ingezet worden om bijvoorbeeld betrokkenheid of interactie te vergroten. Ondanks de voordelen van deze videovormen, geeft de meerderheid van de marketeers die video inzet aan nog nooit zo’n nieuwe vorm te hebben gebruikt.

Gratis e-book over online video

Wilt u weten welke soorten marketingvideo’s veel voorkomen en welke vorm het beste passen bij het verhaal dat over uw bedrijf verteld moet worden? Download dan het e-book ‘Online video, van teaser tot bedrijfsfilm’.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tags:

Marketing automation-partners