Ontwikkelen van interessante content grootste vraagstuk binnen contentmarketing

Contentmarketing werkt, en dat blijkt. Het aantal marketeers dat content inzet om marketing te bedrijven blijft ook in 2018 groeien. Uit het onderzoek van Platform Content blijkt dat maar liefst 86 procent van de ondervraagde marketeers contentmarketing inzet.

Niet alleen zet 86 procent van de marketeers contentmarketing in, ook geeft 82 procent aan gestructureerd content te creëren en verspreiden. Toch blijkt dat 36 procent van de ondervraagden geen strategie vastgesteld heeft omtrent het gebruik van content.

Waarom contentmarketing?

Er zijn verschillende redenen waarom marketeers contentmarketing inzetten. De meest belangrijke is het delen van kennis en uitstralen van autoriteit (24 procent) waarna het vergroten van naamsbekendheid, het genereren van leads en het realiseren van leads naar sales met respectievelijk 21, 18 en 15 procent volgen.

Ondanks, of beter gezegd, dankzij de groei van contentmarketing, is het ontwikkelen van interessante content bij uitstek het grootste vraagstuk waar marketeers mee worstelen. Ook het meten van resultaten en het effectief distribueren en promoten van content zijn prominente struikelblokken.

Benieuwd naar alle resultaten?

U kunt ‘Het grote content marketing onderzoek’ van Platform Content hier downloaden.

Een goede contentmarketing-strategie is de basis van een succesvolle contentmarketing-campagne. In de whitepaper ‘Succesvolle Contentmarketing’ leggen we in vijf stappen uit hoe u een succesvolle contentmarketing-campagne kunt opstellen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners