35 jaar Nederlandse .nl-domeinnamen

35 jaar geleden, op 1 mei 1986, registreerde Piet Beertema het eerste Nederlandse domein cwi.nl voor het Centrum Wiskunde en Informatica. De komst van domeinnamen in 1986 en de beschikbaarheid van het internet op 17 mei 1988 hebben in Nederland voor drastische veranderingen gezorgd.

Zonder internet en domeinnamen zag het leven er anders uit en was het onmogelijk om kinderlijk eenvoudig te bankieren, alles aan huis te laten bezorgen, online college te volgen, binnen een aantal uur een oude fiets te verkopen aan een onbekende, massaal coronatesten in te plannen, of op alle vragen een antwoord te vinden met behulp van een zoekmachine.

Zonder domeinnamen en het achterliggende DNS-systeem komt het internet tot stilstand. Gezien het economische en maatschappelijke belang van stabiele en veilige internettoegang, is het van groot belang dat organisaties alle mogelijkheden aangrijpen om op een snelle en eenvoudige manier een basis DNS-beveiliging toe te passen, waarmee gebruikers beschermd worden tegen de dreigingen en zonder zorgen op weg kunnen naar nog eens 35 jaar internetervaringen.

Hoe DNS precies werkt, wordt uitgelegd in deze video die we namens ContentXperience voor Cisco mochten maken.

Terug naar het portfolio

Tags:

Marketing automation-partners