Hybride events

De coronacrisis leek de Beurs van Berlage van de ene op de andere dag lam te leggen. Evenementen moesten afgezegd worden en toekomstige events gingen in rook op. Toch zat de veerkrachtige Beurs niet bij de pakken neer: hybride events bleken de uitkomst om evenementen. tóch te laten plaatsvinden, zij het gedeeltelijk van afstand. Met fysieke mogelijkheden als de regelgeving dat toeliet, of volledig online als het land op slot zat. De Beurs gaf ContentXperience de opdracht om dit actuele onderwerp tijdens de pandemie onder de aandacht te brengen.

Met een uitgebreide contentcampagne wilde de Beurs laten zien dat het snel anticipeert op veranderde wetgeving. Tegelijkertijd wilde de organisatie haar visie over de toekomst van evenementen uitdragen. Hybride events waren immers een uitkomst tijdens corona, maar bieden ook na de crisis kansen: het geeft organisaties de kans om meer mensen te laten deelnemen, van waar ook ter wereld.

 

 

Hapklare informatie voor event-organisatoren
Event-organisatoren zochten tijdens de crisis informatie om, ondanks het groepsverbod, tóch evenementen te kunnen organiseren. Hybride events bleken daarvoor de uitkomst. Om deze B2B-doelgroep te bereiken zette ContentXperience een natuurlijke content-flow op. Die bestond ten eerste uit een laagdrempelige blog, om bewustzijn over het thema te creëren. Daarin legde Evelien van Kessel, sales director van de Beurs, de visie op hybride events uit.

Om leads te creëren werden twee contentstukken gemaakt, met hapklare informatie waarmee je gelijk aan de slag kan. Een infographic met een helder stappenplan voor een hybride event, en een verdiepend e-book dat dieper op deze materie ingaat. Deze content wordt nog altijd goed gedownload en gelezen, en is geüpdatet met de kennis van nu. Deze contentstrategie sloot aan bij de visie van de Beurs: snel anticiperen op een veranderde wereld. De infographic en het e-book laten de doelgroep razendsnel zien hoe zij zo’n event zorgeloos organiseren. Het zet de Beurs op de kaart als partij die met zijn tijd meegaat en een oplossing heeft, al lijkt de situatie nog zo hopeloos. De Beurs staat zo te boek als flexibele, innovatieve en ruimdenkende beurslocatie.

Bekijk de case
Terug naar het portfolio

Marketing automation-partners