Nieuwe huisstijl voor OXplus

OXplus is een consulting- en ICT-organisatie met een sterke focus op vervoer (spoor, tram, metro, bus). Het bedrijf was toe aan een nieuwe huisstijl. OXplus kan met slimme softwareoplossingen bijvoorbeeld voorspellen wanneer treindeuren aan onderhoud toe zijn, wat spoorwegmaatschappijen in staat stelt efficiënter te werken. Treinen vallen minder vaak uit.

Het bedrijf wil professionaliteit uitstralen en laten zien dat het internationaal georiënteerd is, dat het met grote spelers kan concurreren. OXplus vond dat dit met de bestaande huisstijl niet goed mogelijk is. Daarom werd ContentXperience gevraagd om de huisstijl een ‘opfrisbeurt’ te geven.

Een belangrijke verandering is die van het logo: het oude beeldmerk zorgde soms voor verwarring. Voor de bedrijfsnaam werden zwarte letters gebruikt maar de X was groen. Daardoor werd nog wel eens gedacht dat er Oplus stond of Xplus. De nieuwe typografie die ContentXperience ontwikkelde, laat er geen misverstand over bestaan dat het OXplus moet zijn.

Opvallend aan het nieuwe logo is dat er vier ‘vinkjes’ voor de bedrijfsnaam staan. Die staan voor bus, metro, trein en tram. Samen vormen ze een X. Dit symbool heeft afgeronde hoeken, net als de belettering.
De nieuwe huisstijl wordt doorgevoerd in de website, in het handelsdrukwerk en visitekaartjes, maar ook in presentaties en in diverse socialmedia-uitingen. De frisgroene kleur die de X al had, is gekozen als belangrijkste kleur om herkenbaarheid te behouden. Daarnaast dienen zeeblauw en zwart als steunkleuren.

Het huisstijlhandboek bevat tevens nieuw beeldmateriaal, waarin regelmatig het logo terugkomt. Foto’s ogen frisser dan voorheen en er staan ook vaker mensen op, wat zorgt voor meer levendigheid, persoonlijkheid en herkenbaarheid.

Interesse in onze designdiensten? Neem gerust contact met ons op! 

Terug naar het portfolio

Marketing automation-partners