Op de kaart zetten van een Open Club

Door nieuwe verbindingen te leggen tussen sportverenigingen, het bedrijfsleven, onderwijs, overheid, welzijn, zorginstellingen en buurt ontstaan er verrassende mogelijkheden. Dat is de filosofie van een Open Club. Diverse gemeenten in Nederland willen de kracht van sport gebruiken voor een gezondere samenleving en het verhogen van de leefbaarheid binnen de gemeente. Zo ook in de gemeente Montferland, waar diverse verenigingen van start zijn gegaan met Open Club De Nevelhorst.

Om Open Club De Nevelhorst op de kaart te zetten, werd ContentXperience gevraagd mee te denken over de huisstijl en de ontwikkeling van verschillende communicatiemiddelen. In nauw overleg met de kwartiermakersgroep van de open club werd het logo ontwikkeld en werden de eerste huisstijlelementen bepaald. Om het verhaal achter de open club goed uit te leggen, en daarmee draagvlak te creëren bij verschillende doelgroepen in de gemeente, werd een duidelijke uitleganimatie ontwikkeld. Van script en storyboard tot de uiteindelijke animatie.

Ook de nieuwe website van Open Club De Nevelhorst werd door ContentXperience gebouwd, in samenwerking met dochteronderneming en webbouwer NewHeap. Het digitale platform van de open club bestaat eveneens uit een nieuwsbriefmodule en diverse socialmedia-kanalen. Andere communicatiemiddelen die voor de branding en promotie van de open club werden ontwikkeld, zijn folders, flyers, spandoeken en rolbanners. Open Club De Nevelhorst staat inmiddels goed op de kaart in de gemeente Montferland, wat mede te danken is aan de inspanningen van ContentXperience.

Bekijk website van Open Club De Nevelhorst 

 

Interesse in onze designdiensten? Neem gerust contact met ons op! 

Terug naar het portfolio

Marketing automation-partners