Veiligheidsmagazine voor SWARCO

Prove staat voor Proactief en Veilig. Twee woorden die centraal staan in de gelijknamige campagne van SWARCO. Het is ook de titel van een nieuw veiligheidsmagazine dat ContentXperience maakt voor medewerkers van dit internationaal opererende bedrijf. Het doel van het blad is om medewerkers er bewust van te maken dat het belangrijk is om veiligheidsregels na te leven, want een ongeval zit in een klein hoekje.

Eerst even over SWARCO: ook als de naam je misschien niet direct iets zegt, kom je de oplossingen van deze organisatie waarschijnlijk dagelijks tegen. Denk aan de displays met reizigersinformatie bij bushaltes, verkeersinformatie op elektronische borden boven de snelweg, of slimme verkeerslichten in de stad. Alles wat SWARCO doet is erop gericht om verkeer te laten doorstromen, uitstoot te verminderen en jou een prettige reis te bezorgen.

Maar werken langs de weg kan gevaarlijk zijn (net als op kantoor, trouwens). Dat weten de mensen die bij SWARCO werken wel, maar het kan altijd zijn dat iemand even niet oplet of niet precies weet wat te doen in een bepaalde situatie. De Prove-campagne wil ervoor zorgen dat mensen proactiever en veiliger werken en dus veilig thuis komen. SWARCO wil bewijzen dat het mogelijk is om via deze werkwijze klein en groot leed te voorkomen. Ook daar verwijst de titel Prove naar.

Voor het magazine hielden we een interview met een SWARCO-monteur die betrokken was bij een bedrijfsongeval. Ook redigeerden we aangeleverde teksten en namen we ook het design voor onze rekening. Het resultaat is een aantrekkelijk blad met herkenbare verhalen, die lekker weglezen en ondertussen toch een serieuze boodschap overbrengen. Het magazine is ook interactief: als je met je smartphone een QR-code scant, krijg je een video te zien met de uitkomsten van een themadag over veilig werken.

SWARCO kiest bewust voor print en niet voor een digitaal magazine. Daar zijn een paar redenen voor: met papier val je op, je kunt het bewaren en doorgeven, en je kunt het blad niet zomaar wegklikken. De inhoud ervan is namelijk veel te belangrijk om zomaar in de mailbox te laten verdwijnen, want het Prove-magazine draagt bij aan een veiligere werkomgeving voor SWARCO’s monteurs.

Terug naar het portfolio

Marketing automation-partners