Een nieuwe website voor een hotspot met grandeur

Al sinds 1903 is de Beurs van Berlage een gebouw met grandeur waar elke dag bijzondere dingen gebeuren. Evenementen, beurzen, exposities en congressen van wereldformaat waarbij hoge kwaliteit, een indrukwekkende sfeer en uitstekende faciliteiten centraal staan. Daarnaast zijn er verschillende winkels en een escape room in het gebouw gevestigd. Kortom: een bruisende locatie!

Maar op welke manier laat je zien hoe uniek de Beurs van Berlage is als je aan de buitenkant van het gebouw vrijwel niets mag tonen? En hoe bedien je doelgroepen die mijlenver uit elkaar liggen? Enerzijds de dagelijkse citytrippers en anderzijds de organisatoren van grote, internationale congressen. Deze uitdaging ging ContentXperience graag aan.

Prioriteit: een sterke basis met een nieuwe website

Na een uitgebreide inventarisatie en analyse van de huidige situatie, kwamen verschillende actiepunten naar voren. Met als hoofdprioriteit een nieuwe website. Om de doelgroepen op de juiste manier aan te spreken is, in nauwe samenwerking met de Beurs van Berlage, een uitgebreid buyer persona-onderzoek uitgevoerd. De kenmerken, behoeften en uitdagingen van de specifieke doelgroepen zijn in kaart gebracht. Op basis daarvan zijn de grote lijnen uitgezet: een wireframe en diverse website-flows.

De overkoepelende, verbindende uitstraling is visueel gerealiseerd met een professioneel design dat aansluit op het karakter van de Beurs van Berlage. De historische elementen, zaalmogelijkheden en hoge mate van service komen duidelijk naar voren in het beeldmateriaal en de showcases.

Om het concept compleet te maken zijn sterke, aansprekende teksten geschreven die naadloos op de behoeften van de doelgroepen aansluiten. Ze vertellen tegelijkertijd het unieke verhaal van de Beurs van Berlage (storytelling) en dragen uit waarom het dé locatie is voor zowel congressen en evenementen als individuele bezoekers.

Ben je benieuwd tot welk resultaat dit heeft geleid? Bekijk de gloednieuwe website van de Beurs van Berlage!

Headervideo

In het design van de website is ruimte gemaakt voor een grote headervideo waarin de Beurs van Berlage gepresenteerd wordt. Wij kregen de eer om deze prachtige locatie op beeld vast te leggen. Onderstaand het resultaat dat nu ook te bewonderen is op de homepage van beursvanberlage.com.

Terug naar het portfolio

Marketing automation-partners