Referentievideo’s: een directe impact op verkoopcijfers

Van alle innovatieve videogenres die beschikbaar zijn om letterlijk zichtbaar te zijn bij je doelgroep, behoort de referentievideo tot de hoogst genoteerde. Dat komt door ongekende overtuigingskracht die ervan uitgaat. Je werkt ermee aan meer vertrouwen, meer traffic, hogere verkoopcijfers en dus aan groei. In deze blog lees je waarom een videoreferentie ook in jouw campagnes niet mag ontbreken.

Referenties worden altijd al gebruikt om potentiële kopers te helpen bij een aankoopbeslissing. Ga jezelf maar na. Wat doe je als je hebt gehoord van een film? Waarschijnlijk ga je online op zoek naar meer informatie. Als je twijfelt of het de moeite waard is om een bioscoopkaartje te kopen, lees je een recensie. Eén ster: laat maar. Vijf sterren: gaan!

Reviews helpen kopers door hun klantreis

Met een referentievideo werkt het ook zo, al is in B2B de buyer journer natuurlijk wel complexer. Inmiddels zijn er gemiddeld tien mensen betrokken bij een aankoopbeslissing. Allemaal gaan ze zelf op zoek naar informatie. Maar ook dan helpt de testimonial kopers effectief door hun klantreis. Zo blijkt dat:

  • Twee op de drie mensen eerder tot een aankoop overgaat na het bekijken van een referentievideo.
  • Negen op de tien mensen meer vertrouwen heeft in wat een klant zegt over een bedrijf, dan in wat de organisatie er zelf over zegt.

Ondervraagden zijn duidelijk over wat een review sterk maakt. In de eerste plaats helpt het hen om een beeld te vormen van hoe een product of dienst in de praktijk werkt. Daarnaast herkennen kijkers zich in de personen die erin worden opgevoerd. Dat zijn ‘echte’ mensen die met dezelfde problemen worstelen als zij, en die blij zijn met jouw oplossing.

Een gezonde strategie met authentieke recensies

Opvallend is dat 95 procent zegt dat zowel positieve als negatieve beoordelingen hen helpen. Mensen hebben een hang naar authenticiteit en prikken een al te rooskleurig verhaal al snel door. Als je mogelijke nadelen benoemt en daar iets positiefs tegenover stelt, kan dat het vertrouwen in jouw aanbod zelfs vergroten. Je kunt bijvoorbeeld laten zien dat je klachten serieus neemt doordat je 24/7 bereikbaar bent en dat je problemen adequaat oplost.

Eenvoudig om mee te beginnen

Een groot voordeel van de referentievideo is dat je er geen enorm budget voor nodig hebt. In theorie is het genoeg om op locatie te gaan en de klant op camera te laten vertellen hoe tevreden hij is over jouw oplossing. Wil je meer in de vorm van montage en muziek, dan heb je natuurlijk meer skills nodig.

Studio Picxel heeft veel ervaring met het maken van referentievideo’s voor allerlei organisaties, waaronder Schiphol, Recura, de Beurs van Berlage en Cisco. We denken graag mee over het formuleren van de boodschap en zorgen ervoor dat jouw klant authentiek in beeld komt. Hieronder vind je een goed voorbeeld van een krachtige videoreferentie.

Ben je benieuwd naar hoe je video kunt inzetten in jouw marketingstrategie? Download dan hiernaast het e-book ‘Zo maak je jouw video’s écht meetbaar’.  

 

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners