De kracht van visuele communicatie

In deze shortread ga ik, Karlijn Rasing, iets vertellen over mijn passie voor branding en graphic design, die wordt gedreven door de kracht van visuele communicatie. Deze kan namelijk een grote impact hebben op het creëren van een sterke merkidentiteit.

Wat me inspireert in branding is de mogelijkheid om een unieke identiteit te creëren, die zich onderscheidt van andere merken. Ik hou ervan om een huisstijlhandboek te ontwerpen. Daarin wordt namelijk de kern van het merk vastgelegd, om zo de gewenste boodschap te communiceren. Dat gebeurt aan de hand van de kleuren, typografie, grafische elementen en beelden die ik kies en/of ontwerp. Die kunnen emoties oproepen en de perceptie van een merk beïnvloeden.

Mijn uitdaging daarin is om precies de juiste snaar te raken qua sfeer en uitstraling. Bij een goed huisstijlhandboek zijn de vervolgstappen om je merk naar buiten te brengen een stuk makkelijker. Een nieuwe website bijvoorbeeld waarbij je gebruik kunt maken van een huisstijlhandboek, ontwerpt bijna zichzelf.

Ik haal voldoening uit het creëren van een visuele oplossing die de boodschap effectief overbrengt, en een goede branding helpt daar enorm bij. Het is namelijk een uitdaging om informatie op een aantrekkelijke en originele manier te presenteren, terwijl ze wel herkenbaar moet blijven. Een goede branding/huisstijl geeft me bovendien de handvaten om te experimenteren met verschillende ontwerpstijlen en technieken, terwijl ik toch de juiste sfeer en uitstraling creëer die past bij het merk.

Kortom, mijn passie voor branding en graphic design wordt gedreven door de kracht van visuele communicatie, de mogelijkheid om een unieke identiteit te creëren, en de voldoening van het zien van de positieve impact ervan op het merk – en uiteindelijk op het publiek.

Ik geef het stokje graag door aan Richard Verbeek, want bij een mooi design hoort natuurlijk een goed werkende, gebruiksvriendelijke website!

Karlijn Rasing, Graphic Designer bij ContentXperience
Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners