Snack jij wel eens teksten?

De term ‘longread’ ken je waarschijnlijk wel: een langer online artikel, waar je even de tijd voor moet nemen. Vaak staat er bovenin al een opmerking dat het je tien minuten gaat duren om het stuk te lezen. Vreemd genoeg wordt de term ‘shortread’ niet echt gebruikt, terwijl iedereen inmiddels wel gewend is aan snackbare content. Ik bedoel maar: hoeveel tijd per dag ben jij kwijt aan kattenfilmpjes en Instagram-reels? Ik denk dat ik zelf zeker aan minstens tien minuten video’s snacken per dag zou komen, waarin ik ook een longread had kunnen lezen.

Snackbare teksten

Geen zorgen: iedereen krijgt zijn dagelijkse portie leeswerk op zijn bord, vaak in snackbare vorm. Wat dacht je van een ingezonden brief in de krant, of het etiket op je shampoofles? Ook een post op een sociaal medium – zoals op LinkedIn – kun je vaak snacken. Toch kun je daar al met al een behoorlijke volle ‘buik’ aan informatie krijgen.

Korte, krachtige contentmarketing

Ook in de contentmarketing hebben korte tekstsoorten hun sporen ruimschoots verdiend. Moet ik me inlezen over een onderwerp? Dan begin ik vaak met een korte uitlegvideo, waarin ik in een minuutje in elk geval een goede bodem heb. Daarna volgen de blogs, whitepapers en longreads. Ook de infographic is een fijne snackbare vorm, omdat daarin getallen en andere informatie aantrekkelijk naar voren komen. Je bent snel klaar met lezen, maar hebt toch veel opgestoken.

De komende tijd gaan mijn collega’s regelmatig snackbare teksten publiceren; shortreads zo je wilt. Vanuit hun eigen expertise praten ze je kort bij over wat hen bezighoudt, terwijl ze je genoeg stof tot nadenken geven. Zo vertelt Frank je graag alles over marketing en branding: hij helpt bedrijven met het bedenken van een krachtige merkpositionering en is dan ook één van onze creatieve breinen achter de campagnes die we opzetten. In zijn shortread gaat hij dieper in op de invloed van marketing op sales. Frank Faassentake it away!

Maarten Buser, Copywriter bij ContentXperience.
Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners