Na Snapchat, Instagram en WhatsApp komt ook Facebook Messenger met verhaalfunctie

Facebook gaat Messenger Day uitrollen. Hiermee gaat het ‘Mijn Verhaal’ van Snapchat, Instagram Stories en de ‘status’-functie van WhatsApp achterna door het toevoegen van een verhaalfunctie. De nieuwe functie lijkt op Snapchat Stories, waar gebruikers met dezelfde middelen foto’s en video’s kunnen bewerken die na 24 uur automatisch verwijderd worden.

Met Messenger Day is het de bedoeling dat gebruikers foto’s en video’s met elkaar delen die na 24 uur automatisch verwijderd worden. Gebruikers kunnen zelf op die foto’s tekeningen maken, stickers plakken en filters en tekst toevoegen. De functie wordt voor zowel iOS als Android uitgerold.

Het verschil tussen de andere apps en Messenger Day is dat Facebook de functie wil gebruiken voor het maken van plannen, in plaats van te laten zien wat iemand op dat moment aan het doen is. De gemaakte foto’s en video’s kunnen openbaar worden gedeeld, maar gebruikers kunnen er ook voor kiezen dat een beperkte vriendengroep de oproep ziet.

Advertenties
Nu zijn er nog geen advertenties te zien in Messenger Day, maar David Marcus, bij Facebook medeverantwoordelijk voor de berichtendiensten, zegt tegenover TechCrunch dat dit in de toekomst nog kan veranderen. Dan zou Facebook tussen de foto’s door een advertentie kunnen tonen.

Op dit moment gebruiken ongeveer een miljard mensen Facebook Messenger op pc’s en mobiele apparaten.

Snapchat was de eerste app die het concept van verdwijnende foto’s introduceerde, maar inmiddels is de functie ook terug te vinden in Instagram en WhatsApp. Beide apps zijn producten van Facebook.

Bron: NU.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners