Variatie in uw contentmarketing: overweeg eens andere vormen van content

Onder (online) marketeers is bloggen nog steeds een van de meest populaire contentvormen. Ondanks dat de wat meer ‘traditionele’ vormen van contentmarketing, zoals blogs, e-books, whitepapers en e-mails nog altijd goed werken, is het goed om de trends in de gaten te houden en te kijken naar nieuwe contentvormen en -platforms. In deze blog hebben we negen contentvormen en -platforms op een rij gezet die ook het overwegen waard zijn in uw contentmarketing-strategie.

1. Slideshare

Slideshare is een platform waarop op een interactieve manier (hoofdzakelijk) presentaties gedeeld kunnen worden. Met gemiddeld 60 miljoen bezoekers per maand behoort slideshare zelfs tot een van de meest bezochte websites ter wereld. Slideshare is enigszins vergelijkbaar met YouTube: daar waar via YouTube video’s worden gedeeld, worden er bij Slideshare presentaties gedeeld.

2. Issuu

Issuu is een platform waarmee online tijdschriften en publicaties gedeeld kunnen worden. Issuu zorgt ervoor dat publicaties die geüpload worden, ook daadwerkelijk als een tijdschrift of magazine gelezen kunnen worden. De publicaties zijn te delen, waarbij gebruikers zelf het formaat en de vormgeving kunnen kiezen. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld eerder op papier verschenen tijdschriften, folders of andere soorten publicaties, online weergeven worden.

3. Pinterest

Pinterest is een van de snelst groeiende sociale platformen sinds 2013. In Nederland heeft Pinterest inmiddels meer dan een half miljoen gebruikers. Pinterest fungeert als een digitaal prikbord: gebruikers kunnen afbeeldingen en inspiraties op verschillende prikborden bewaren. Pinterest heeft eveneens een eenvoudige bedrijfsfunctie, waar u als bedrijf afbeeldingen van producten, of andere vormen van inspiratie op kwijt kunt. U kunt vervolgens op uw website of social media verwijzen naar uw Pinterest-pagina.

 

Afbeelding 1: Zoekterm op Pinterest: marketing inspiration

4. Vlogs

Vlogs zijn een perfecte manier om uw doelgroep op een professionele wijze bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen te geven. Geef een medewerker een camera, laat ze vloggen over events, ga langs bij klanten, onderzoek voor uw doelgroep relevante vraagstukken of laat een kijkje achter de schermen van uw bedrijf zien.

5. Quiz

Een eeuwenoude vorm van content, maar weinig gebruikt in contentmarketing. Quizzen of tests zijn een uitstekende manier om te binden met (potentiele) klanten over uw producten of services. Een quiz kan in de decision-fase bijvoorbeeld een goede manier zijn om uit te zoeken welk product of dienst het beste bij uw doelgroep past. Maar ook in de awareness-fase kan een quiz gebruikt worden om buzz te creëren rondom een bepaald onderwerp binnen de branche waarin u zich begeeft.

6. Gamification

Het gebruiken van games of game-elementen wordt door sommige bedrijven gebruikt om klanten mee te laten denken in het bedrijfsproces of om interactie waarde toe te voegen aan het bedrijf. Denk aan een bedrijf dat in een game laat zien hoe ingewikkeld het is om bepaalde processen zelf uit te voeren. De waarde die een bedrijf dan toevoegt wordt in dat geval snel duidelijk.

7. Geanimeerde infographics

Een infographic is op zichzelf al een goede manier om complexe materie op een visueel aantrekkelijke manier uit te leggen. Maar waarom stoppen bij een platte afbeelding? U kunt ook kiezen voor een interactieve infographic waar een bezoeker onderdelen kan bewegen, waar ze doorheen kan scrollen en op kan klikken.

8. Virtuele tours

Deze vorm van content is erg handig als het voor uw bedrijf belangrijk is om een bepaald sfeer over te brengen. Door uw doelgroep een kijken in uw bedrijf te geven, hebben ze het gevoel dat ze al binnen zijn. De drempel om hierdoor actie te ondernemen, of contact op te nemen, wordt daardoor een stuk lager.

9. Gif of Boomerang

Een gif kan een korte boodschap op een krachtige manier overbrengen. U kunt gifjes in uw social media gebruiken als inhaker op een bepaalde gebeurtenis, of om de doelgroep een andere kant van uw bedrijf te laten zien. Een nieuwere contentvorm die hierin meegaat is Boomerang. Een app waarmee je simpele clips (van gemiddeld 1 of 2 seconden) op kunt nemen, die vervolgens achter elkaar afgespeeld worden. Boomerang-video’s worden vaak op Instagram gedeeld, maar kunnen ook in gif-vorm op andere sociale media gedeeld worden.

Meer weten over wanneer u verschillende vormen van content kunt inzetten? Download de infographic: content in de buyer journey door het formulier rechts in te vullen!

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners