Video als onderdeel van uw content-marketingstrategie

Online video is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en wint alleen maar aan populariteit. Wist je dat online video ook een effectief middel kan zijn binnen jouw content-marketingstrategie?

Online video is hot!

Zoals gezegd groeit de populariteit van online video nog steeds. Het enorme succes van YouTube is hier een mooi voorbeeld van. De afgelopen twee jaar is het aantal uren dat gebruikers video kijken op YouTube met maar liefst 60 procent gegroeid. Inmiddels heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle internetgebruikers ter wereld! Jouw doelgroep bevindt zich dus ook onder deze kijkers. Bovendien zorgen moderne technologieën ervoor dat video niet meer alleen is weggelegd voor de grote bedrijven met enorme marketingbudgetten; ook je kan met video aan de slag!

Waarom videomarketing?

Veel decision makers binnen organisaties hebben steeds minder tijd om zich te informeren. Met behulp van een video kan je veel informatie geven in korte tijd. Video is dus een ideaal medium voor contentmarketing. Daarnaast is aangetoond dat de gemiddelde gebruiker ongeveer 88 procent langer op een website blijft die gebruikmaakt van video en dat websites die gebruikmaken van video het dubbele aantal conversies genereren. Bovendien is het uploaden van een video via YouTube ook goed voor jouw vindbaarheid in Google, omdat Google een hoge ranking geeft aan websites die een relevante YouTube-video embedden.

Moment en boodschap

Wanneer je gebruikmaakt van de content-marketingstrategie, draait het allemaal om het aanbieden van de juiste content op het juiste moment. Als je video wilt aanbieden aan jouw doelgroep, zijn er verschillende soorten video’s die je kan gebruiken om jouw boodschap over te brengen. Zo kan je kiezen voor een teaser die de interesse van de kijker wekt en dus erg geschikt is voor de awareness-fase, of voor een educatieve uitleganimatie die meer geschikt is voor de consideration-fase. Ben je benieuwd welke typen video je kan gebruiken? Lees dan de gratis whitepaper aan de rechterkant.

De stijl van de video is natuurlijk volledig aan te passen aan jouw wensen; of je nu kiest voor een animatie, vlog of speelfilm. Houd daarbij wel altijd jouw doelgroep en boodschap in het oog. Zorg ervoor dat je jouw boodschap op een heldere manier overbrengt, in een vorm die aansluit bij jouw doelgroep. Wilt je meerdere onderwerpen bespreken? Dan kan je er wellicht beter voor kiezen om specifieke video’s te maken en deze op aparte pagina’s te plaatsen die verwijzen naar specifieke opvolgcontent.

Ben je benieuwd hoe je video kunt inzetten in jouw (content-)marketingstrategie? Bekijk deze handige videomarketingtips of neem contact met ons op via info@contentxperience.nl.

Bronnen: YouTube, Content Marketing Institute

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners