Video: dé manier om verhalen te vertellen

Wil je een boeiend verhaal vertellen? Steeds vaker zie je dat organisaties daarvoor gebruikmaken van video, zelfs als het geen uitgebreid verhaal is. Korte video’s worden immers steeds meer gebruikt. Die lenen zich namelijk goed om de aandacht te vangen van jouw doelgroep, in minder dan een minuut. In deze shortread vertelt Simeon waarom hij zijn werk als Video Creative zo leuk vindt.

“Het maken van een goede video vind ik een schitterende uitdaging. Of het nu gaat om het zo simpel mogelijk maken van een complex verhaal, of om een complex technisch verhaal zo simpel mogelijk maken. Ik hou ervan om een tevreden eindklant te laten vertellen over zijn ervaringen, een product te presenteren, of het gevoel over te brengen dat je als merk wilt uitstralen.” Zulke dingen gaan het beste door middel van een video. Ga maar na: als een foto al meer zegt dan duizend woorden, vertelt bewegend dan wel niet?

“Met name de variatie in het vak vind ik tof.” Je komt door te filmen op heel wat plekken, en krijgt bij veel mensen een ‘kijkje in de keuken’ waar je anders niet snel komt. “Daarnaast zit de afwisseling ook in de verschillende werkzaamheden die er komen kijken bij het maken van een goede video. Er moeten namelijk een concept en een script gemaakt worden. Vaak komt er een storyboard bij.”

“Vervolgens ga je filmen op locatie met geluid, camera’s en lampen. Daarna komt de nabewerking, het monteren en het sound-design, en zo zou ik nog wel even kunnen door gaan.” Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om creatief aan het werk te gaan, om het verhaal dat verteld moet worden zo interessant mogelijk te maken.

Op het gebied van AI is er ook steeds meer mogelijk, zowel voor video als voor het schrijven van teksten. Onze copywriter Marc van Onna heeft zich hier eens in verdiept en vertelt je in de volgende shortread meer.

Auteur: Simeon in ’t Veld, Video Creative.

Simeon in ’t Veld, Video Creative.
Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners