Waarom IKUU Pages de oplossing is voor optimale web presence

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we de vraag krijgen ‘maar waarom zouden wij met IKUU in zee moeten gaan voor onze web presence?’ Daarom zetten we in deze blog de voordelen van IKUU Pages op een rij, de nieuwe, slimme oplossing voor professionele websites.

Het jaar 2020 is een jaar om nooit te vergeten: het IKUU Dataplatform, ons Customer Data Platform, kwam op een niveau waarbij onze gebruikers in elke fase van de customer journey alle touch-points kunnen identificeren, alle momenten van interactie. Door toevoeging van de salesmodule is het nu een volwaardig leadkwalificatiesysteem, voor zowel marketing als sales.

Website-ontwikkeling volgende stap in IKUU-dienstverlening

Halverwege 2020 zaten we rond de tekentafel om een volgende uitdaging aan te pakken: websites. Waarom websites? Nou, simpelweg omdat de ontwikkeling van websitetechnologie de laatste jaren bepaald niet stilstaat en omdat er steeds hogere eisen worden gesteld aan websites.

De meeste websites worden gebouwd in populaire CMS-systemen als WordPress en Drupal. Deze systemen zijn op een bepaalde manier tot stand gekomen en kennen technologische beperkingen. Daardoor kunnen ze niet alles bieden wat wordt gevraagd in het huidige internettijdperk.

Supersnelle websites gebaseerd op vier pijlers

Gedistribueerde websites op basis van een ‘headless CMS’ zijn momenteel de norm in website-land. Eenvoudig gezegd zijn het websites of webapps die vier uitgangspunten kennen:

  1. Snel: De website of app draait niet op een enkele server maar op 21 servers, om precies te zijn. Deze staan op meerdere plekken in de wereld. De bezoeker van de website of toepassing wordt altijd naar de dichtstbijzijnde locatie geleid. Dat zorgt voor een supersnelle performance.
  2. Veilig: De code bevat alle functionaliteit die de website nodig heeft en de live omgeving heeft geen link met de back-end. Dit heeft natuurlijk invloed op de snelheid, maar ook op de veiligheid. De website is niet te hacken of aan te passen. Verder worden niet alle plug-ins gebruikt. Dat scheelt in onderhoud, maar nog belangrijker is dat dit securityproblemen voorkomt.
  3. Eenvoudig in gebruik: De content is eenvoudig zelf aan te passen, als het gaat om tekst. Beeldmateriaal is een essentieel onderdeel van een website. De kracht is dat het materiaal maar een keer hoeft te worden geüpload. IKUU bepaalt en optimaliseert het beeldmateriaal voor elk device. Dit gebeurt snel en levert de beste kwaliteit op.
  4. Duurzaam: De presentatielaag (front-end) is losgekoppeld van de back-end. Dit betekent dat het aanpassen van de look-and-feel van de website niet al te veel moeite kost. Onderhoud is daardoor ook eenvoudiger.

Het antwoord op de vraag ‘waarom IKUU?’ is hierboven dus gegeven. IKUU heeft alle technische componenten bij elkaar gezet en verpakt. Hierdoor kan IKUU exclusieve websites bouwen, zonder technische problemen of verrassingen. Gebruikers kunnen direct met de content aan de slag.

Omdat het belangrijk is dat een website ook converteert, leveren wij elke website met marketing automation-software en ons customer data platform. Dat zorgt voor inzicht in de resultaten en helpt om leads te kwalificeren. Bovendien integreren wij de meest voorkomende marketingtools.

Wil je meer weten over wat IKUU op gebied van web development voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners