Waarom je een corporate website en campagnewebsite wél moet koppelen

Een campagnewebsite heeft een beperkte looptijd, terwijl je met een corporate website (bedrijfswebsite) jaren vooruit kunt. Het lijkt misschien logisch om ze zoveel mogelijk gescheiden te houden. Toch biedt het veel voordelen om ze met elkaar te laten praten.

Stel, je hebt een campagneteam, en een ander team is vooral gericht is op het managen van je bedrijfswebsite. In de pauzes en bij het koffiezetapparaat praten ze bij: hoe de vakantie was, de voetbalwedstrijd van gisteravond, en oh ja: hoe gaat het met de nieuwe campagne? Zo gaat het vaak. Probeer je maar eens voor te stellen dat deze teams websites zijn. Hoewel ze afzonderlijk van elkaar werken, kunnen ze misschien wel interessante informatie uitwisselen.

Het verschil tussen een corporate website en campagnewebsite

Bedrijfswebsites worden ingezet voor een keur aan content en daarmee ook doelen. Denk aan productpagina’s, een ‘over ons’, je vacatures, je blog, enzovoort. Ondertussen is er ook een webshop of kun je een abonnement afsluiten – en die conversies wil je natuurlijk ook meten. Je wilt immers niet alleen weten of je campagnes goed lopen, maar ook of je corporate website veel leads binnenhaalt. (En natuurlijk ook: om de ROI daarvan te bepalen.)

Wil je specifieke producten of diensten onder de aandacht brengen, of campagnes met beperkte duur voeren? Dan wordt vaak aangeraden om campagnewebsites in te zetten. Die zijn enorm gestroomlijnd en doelgericht, want ze moeten tot zoveel mogelijke conversies leiden. Kenmerken: relatief weinig informatie, relatief weinig pagina’s, duidelijke CTA-knoppen. Vergelijk het met een collega die niet overal bijspringt waar hulp nodig is, maar compleet gericht is op één taak.

Betere opvolging van leads door het uitwisselen van data

Op het eerste gezicht hebben jouw corporate site en campagnewebsites niet veel met elkaar te maken. Toch kan het integreren van beide sites in een dataplatform leiden tot interessante inzichten. Misschien blijkt uit de data wel dat een bezoeker van jouw campagnewebsite daarna verder ging zoeken op je corporate site. Daaruit blijkt een interesse voor je diensten. Misschien heb je op je corporate site al eens informatie over de prospect verzameld. Je kunt hem of haar dan gerichter benaderen als hij een contentstuk op je campagnewebsite downloadt. Door de data uit je bedrijfswebsite en campagnewebsite in één dashboard te laten terugkomen, krijg je hier eenvoudig inzicht in.

Hetzelfde geldt voor communicatiekanalen, zoals social media en e-mailtools. Je moet de data van elkaar kunnen scheiden, maar tegelijkertijd moet je deze ook gemakkelijk kunnen vergelijken. Het liefst niet handmatig natuurlijk, want dat is zo omslachtig. Je wilt gewoon in één keer zien of je campagnewebsites tot nieuwe conversies leiden, of dat je corporate website daar de drijvende kracht achter is. Zo kun je gerichte beslissingen nemen over je nieuwe koers. Bedrijfs- en campagnewebsites breng je dus het beste onder in hetzelfde team.

Het juiste dataplatform

Misschien gaat het in tegen je intuïtie, maar het is daarom handiger om je bedrijfs- en campagnewebsites te koppelen via hetzelfde dataplatform. Essentieel is dat je een onderscheid kunt maken tussen al die gegevens. Je moet resultaten kunnen uitsplitsen en kunnen inzoomen waar je wilt. Maar zeg nou zelf, wat heb je aan een dataplatform dat dat níét kan?

Daarom hebben wij IKUU Dataplatform ontwikkeld, dat gebruikers op toegankelijke en heldere wijze inzicht geeft in hun gegevens. Maar dat vonden we nog niet compleet genoeg. We wilden namelijk ook websites bouwen die van begin af aan gekoppeld zijn met het dataplatform én met marketing automation: IKUU Pages. Ander groot voordeel daarvan: daarmee kunnen we jouw site(s) bouwen in vier weken – niet normaal, zo snel. Daardoor zijn onze oplossingen zeer flexibel en schaalbaar.

Wil je een corporate website, een campagnewebsite, of allebei? Neem contact met ons op of download ons e-book ‘Zo zet je een ijzersterkte campagnewebsite op‘, om te weten wat daar bij komt kijken.

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners