Waarom video niet te stuiten is in B2B-marketing (en hoe je eraan begint)
Video is niet meer te stoppen. Mensen lezen minder en Netflixen meer. Ook voor B2B-marketing is video hét middel om jouw product of dienst op een behapbare manier te promoten. Daarnaast is video bij uitstek geschikt om naamsbekendheid te vergroten en kennis over te dragen. In deze blog lees je meer over het belang van videomarketing en wat je moet doen voor een kickstart.
Wat zeggen de statistieken over video? Dat kijkers er dol op zijn. Naar verwachting kijkt een gemiddeld persoon in 2021 dagelijks honderd minuten online naar bewegend beeld. Dat is een groei van 19 procent ten opzichte van 2019. Het wekt dan ook weinig verbazing dat YouTube Google de laatste jaren steeds dichter nadert als favoriete zoekmachine. Het populairst zijn uitlegvideo’s, nog voor ‘entertaining viral-style video’s en productdemo-video’s.
Marketeers maken steeds meer gebruik van video. Daar zijn twee belangrijke redenen voor:
- 87 procent geeft aan dat video meer traffic naar de website oplevert
- 80 procent zegt dat video hun salescijfers een boost geeft.
In 2020 joeg de coronacrisis de inzet van video verder aan. Meer activiteiten verschoven naar het digitale domein, waardoor bijvoorbeeld meer webinars werden gehouden.
Verkeerde veronderstellingen staan kick-start in de weg
Toch zijn er nog veel organisaties die wel willen beginnen met videomarketing, maar niet goed weten hoe. Ze worden gehinderd door veronderstellingen die niet per se juist zijn. Ze vinden de techniek die ervoor nodig is ingewikkeld, of denken dat het kostbaar en tijdrovend is om een video te maken. Ook ‘opvallen met video’ wordt ervaren als pittige uitdaging. Het medium is zó alom vertegenwoordigd, dat je steeds meer creativiteit aan de dag moet leggen om je te onderscheiden.
De eenvoudigste manier om aan de slag te gaan is gewoon je smartphone pakken, je verhaal te doen voor de camera en het resultaat online te zetten. Die aanpak kan werken maar moet wel bij je passen. In de B2B-markt kiezen marketeers eerder voor een professionele uitstraling en een strategische benadering. Dat betekent: een plan maken en nadenken over de doelgroep, buyer journey en tone of voice. Past humor bij jouw organisatie, of hou je het liever zakelijk?
Verder is het belangrijk om na te denken over vorm en opbouw en waar je je video plaatst. LinkedIn is bijvoorbeeld een geschikt platform om gericht een specifieke zakelijke doelgroep te bereiken. Bovendien wil je het waarschijnlijk niet bij een video laten, maar wordt deze onderdeel van een campagne waarin je op meer momenten zichtbaar bent.
Denk eens na over uitbesteden
Ook met een beperkt budget kan uitbesteden een goede manier zijn om je doelen te bereiken. Je bent dan om te beginnen minder tijd kwijt aan het produceren van een video. Je hoeft ook niet zelf op zoek naar de juiste faciliteiten of naar een professionele presentator of voice-over. Een ervaren partner als Studio Picxel weet precies hoe je een video de juiste uitstraling geeft en hoe je ervoor zorgt dat je boodschap blijft hangen. Zo stijgt de kans op een positieve ROI en meer sales.
Ben je benieuwd naar hoe je video kunt inzetten in jouw marketingstrategie? Download dan hiernaast het e-book ‘Zo maak je jouw video’s écht meetbaar’.
Terug naar het blogoverzicht