Blijf op de hoogte

Gratis ContentXperience-webinars

We moeten allemaal thuiswerken. We mogen geen evenementen meer bezoeken. Het is een stuk lastiger geworden om fysiek kennis op te doen en met elkaar te delen. Het biedt echter ook kansen om vanuit een thuiswerksituatie op een digitale, virtuele en interactieve manier op de hoogte te blijven. Digitale content speelt daarin een essentiële rol.

ContentXperience biedt gratis virtuele evenementen aan voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele facetten van digital marketing. Bekijk een thema-webinar, een demo, stel vragen aan een content- of marketingspecialist en praat met andere deelnemers. Educatief en interactief. En het kan allemaal in je joggingbroek.

De onderwerpen

We behandelen verschillende onderwerpen en hoewel sprekers en stijlen kunnen variëren, willen we dat je altijd weggaat met nieuwe inzichten. Sluit aan bij zoveel sessies als je wilt. Bekijk deze pagina regelmatig, want we zullen wekelijks nieuwe evenementen toevoegen.

8 juli 2020 (11.00 uur)
Leadgeneratie voor IT-bedrijven: Ask me Anything rondetafelsessie 
Host: Frank Faassen en Alex Steg
In de praktijk blijkt dat marketingafdelingen binnen IT-organisaties vaak moeite hebben om de juiste invulling te geven aan hun marketinginzet. Er komt veel op de afdeling af en iedere uitgave moet verantwoord worden. De vraag is dan ook hoe we met behulp van strategische en meetbare marketing de leadgeneratie voor IT-bedrijven kunnen verbeteren? Tijdens deze virtuele ‘Ask me Anything’ rondetafelsessie gaan verschillende marketingmanagers uit de IT-wereld met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Wat speelt er bij hen? Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? Welke mogelijkheden zien zij om leadgeneratie in IT te verbeteren? Heb je waardevolle input voor dit onderwerp, meld je dan aan voor deze virtuele rondetafelsessie.
Aanmelden

 

Archief

Onderstaande onderwerpen hebben we reeds behandeld, maar zijn wel als download beschikbaar.

Always-on marketing, waarom je eraan moet beginnen
Host: Frank Faassen
Always-on marketing staat voor continue marketing. Niet even snel pieken door een hoop leads te scoren met een korte campagne, maar dagelijks planmatig werken aan je zichtbaarheid en versterking van je relatie met de klant. Zo haal je op de lange termijn meer resultaat. Tijdens dit webinar leggen we uit waarom je zou moeten kiezen voor een duurzame, always-on langetermijnstrategie.
Vraag webinar aan

Open source marketing automation met Mautic
Host: Marcel van Nuil
Er is een tijd geweest dat marketing automation slechts weggelegd was voor grote ondernemingen die zich dergelijke dure systemen konden veroorloven. Met de komst van wat meer laagdrempelige oplossingen is marketing automation ook bereikbaar geworden voor kleinere bedrijven. Mautic is zo’n unieke marketing automation-oplossing. Waarom? Het is een open source-platform, waardoor het constant verrijkt wordt met nieuwe functionaliteiten die zijn gebaseerd op de vragen uit de markt. Wil je meer weten over Mautic en de mogelijkheden voor jouw bedrijf, dan is dit een webinar dat je moet volgen.
Vraag webinar aan

Inbound marketing, the basics
Host: Alex Steg
Inbound marketing is een strategie die ervoor zorgt dat mensen naar jou toekomen doordat je online relevante en waardevolle content deelt. Met inbound marketing zorg je ervoor dat klanten met je in contact willen komen, omdat je waarde toevoegt aan de vragen en uitdagingen die ze hebben. Tijdens dit webinar leggen we de basisbeginselen uit van inbound marketing, van methodiek tot de invulling en uitvoering van inbound marketing.
Vraag webinar aan

Hoe analyseer je een digital marketingcampagne?
Host: Alex Benou
In deze webinar zal Alex je meenemen in de stappen die hij doorloopt als hij een marketingcampagne analyseert. Welke indicatoren zijn belangrijk en wat is eigenlijk een goede conversieratio? Na dit webinar ben jij weer helemaal bij en heb je de handvatten om jouw marketingcampagnes goed te analyseren!
Vraag webinar aan

Zakelijk opvallen met online video
Host: Jasper de Bruin
Online video’s zijn hot! We kijken dagelijks, ook zakelijk, massaal naar diverse online video’s. Maar waar moet je aan voldoen om op te vallen met video? En hoe pas je dat toe op al die verschillende videovormen die mogelijk zijn? In dit webinar legt Jasper aan de hand van een aantal voorbeelden uit hoe ook jij zakelijk kunt opvallen met online video. 
Vraag webinar aan

Content in de buyer journey
Host: Michella Wessels
Content kan effectief ingezet worden in de B2B-marketing om potentiële klanten over te laten gaan tot de aankoop van een product. Bij het produceren van content die effectief bijdraagt aan het aankoopproces van een product, moet een belangrijk proces in acht genomen worden: de buyer journey. Verschillende typen content kunnen in de drie fases van de buyer journey toegepast worden. Tijdens dit webinar kijken we welke vormen van content uitstekend passen in de awareness-, consideration- en decision-fase van het aankoopproces.
Vraag webinar aan

De basisbeginselen van SEO
Host: Lynn Arink
SEO, of zoekmachine-optimalisatie, is een verzamelnaam voor alle processen die meewerken aan het organisch hoog scoren van een webpagina in zoekmachines. Het doel hierbij is om meer bezoekers naar de gewenste pagina’s te trekken. Tijdens dit webinar kijken we naar de basisbeginselen van SEO en behandelen we onder andere on-page SEO, het zoekwoordenonderzoek en kijken we naar het belang van het creëren van goede content.
Vraag webinar aan

LinkedIn Advertising: met welke targeting-strategie behaal jij een optimaal resultaat?
Host: Petra Tilleman
LinkedIn heeft ruim 10 miljoen Nederlandse profielen en een zakelijk karakter. Zeker voor B2B-organisaties is het daarom erg interessant om te adverteren op LinkedIn. Maar hoe profiteer je nu optimaal van je LinkedIn-campagne? Er zijn enorm veel opties voor het selecteren van je doelgroep, maar welke targeting-strategie past nu goed bij hetgeen jij aanbiedt? En als je campagne is ingericht, hoe kan je deze dan monitoren en optimaliseren? In dit webinar gaan we in op deze vragen en bekijken we live de verschillende mogelijkheden in de LinkedIn Campaign Manager.
Vraag webinar aan

Marketing automation-partners