WhatsApp komt met test voor bedrijfschats

Vorig jaar maakte WhatsApp al bekend plannen te hebben met WhatsApp-functies voor bedrijven, maar sinds die aankondiging is het stil geweest rond deze bedrijfschats. Nu blijkt uit documenten van persbureau Reuters dat WhatsApp begint met een test voor een kleine groep bedrijven die via WhatsApp contact op kunnen nemen met klanten.

Het is een grote stap voor WhatsApp, omdat de app altijd grotendeels gratis is geweest en geen winst maakt. Dit betekent dat deze bedrijfschats WhatsApp voor het eerst geld kunnen gaan opleveren. Momenteel mogen dan ook alleen individuele consumenten een WhatsApp account hebben. Bedrijven die toch een account hebben, kunnen hiervoor worden geblokkeerd vanwege overtreding van de voorwaarden.

Wel wordt de functie in eerste instantie enkel in het leven geroepen om functionele berichten te versturen, zoals een luchtvaartbedrijf dat een WhatsApp bericht stuurt bij een vertraging, of een bank die een waarschuwing stuurt over mogelijke fraude. Er zouden strenge maatregelen worden genomen om te voorkomen dat bedrijven spam gaan versturen via deze functie.

Y Combinator

De functie wordt als eerste getest bij startups die onderdeel zijn van startup-incubator Y Combinator. Onder andere Airbnb en Dropbox maakten onderdeel uit van het programma van Y Combinator. Eén van de bedrijven die gebruik zal gaan maken van de functie in de eerste fasen is Cowlar, een bedrijf dat halsbanden maakt voor melkkoeien. Ze zullen de functie gebruiken om meldingen te sturen wanneer een koe zich ongewoon gedraagt.

Het is niet bekend wanneer WhatsApp, wat begin 2014 over werd genomen door Facebook, de functie beschikbaar wil stellen aan andere bedrijven. Ook over de kosten van de functie is nog weinig duidelijk.

Bron: Nu.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marketing automation-partners