Zes redenen om videotestimonials in te zetten

Stel dat u mag kiezen: een tekst van 1.000 woorden lezen, of een video van 2 minuten bekijken waarin het complete verhaal snel wordt uitgelegd. Waarschijnlijk kiest u voor de video, dat is tenminste wel waar ondertussen de meeste mensen voor zouden kiezen. In het bijzonder jonge mensen (< 49 jr.). Het is daarom logisch om naast uw geschreven referentieverhaal, ook uw referentie op video op te nemen. In deze blog leest u zes redenen waarom videotestimonials geschikt zijn voor uw organisatie.

1. Videocontent wordt beter onthouden dan geschreven tekst
Van de informatie die wordt verwerkt in het brein, is 90% visueel. Beelden worden 60.000 keer sneller verwerkt in het brein dan tekst. Video wordt daarom ook beter onthouden dan tekst. In vergelijking: men onthoudt 95% van een boodschap die gebracht wordt in een video vs. 10% wanneer dit gepresenteerd wordt als tekst. Met een goede videotestimonial blijft uw content dus beter en langer in het geheugen van de doelgroep. Dit geldt zowel voor de B2C- als de B2B-markt, want uit cijfers blijkt dat 59% van de leidinggevenden video boven tekst verkiest.

2. Verhalen van gebruikers zijn betrouwbaarder
CEO’s en autoriteiten worden tegenwoordig door de consument minder vertrouwd dan een voorbijganger op straat. Laat daarom die herkenbare ‘voorbijganger’, die gebruikmaakt van uw product of dienst, hierover vertellen. Op beeld komt dit nog betrouwbaarder en persoonlijker over dan in de vorm van een geschreven tekst.

3. Video combineren met een geschreven referentieverhaal
Ten behoeve van de efficiëntie en kostenbesparing, is het handig om een geschreven referentieverhaal direct te combineren met videotestimonials. Wanneer een eindgebruiker wordt geïnterviewd voor het geschreven verhaal, is het eenvoudig om hier direct een camera bij te laten draaien. Achteraf kunnen deze beelden bewerkt worden en kan hier een korte video van gemaakt worden. Het beeld zal uw tekst versterken en men onthoudt de boodschap beter.

4. Meer kans op interactie en conversie
Een paar harde feiten: een video in een e-mail leidt tot een click-through-rate die 200% tot 300% hoger ligt, het toevoegen van een video aan een landing page verhoogt de conversieratio met 80%, video’s worden veel gedeeld en na het bekijken van een video is 64% van de kijkers meer geneigd het product online te kopen. Een videotestimonial, waarin een betrouwbare eindgebruiker vertelt over hoe hij in de praktijk profiteert van uw product of dienst, zal dus zeker bijdragen aan de aankoop-intentie en een hoger conversieratio.

5. Goed voor zoekmachine-optimalisatie
Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine. Op positie twee staat YouTube. En laat YouTube nou onderdeel zijn van Google. Wanneer u uw videotestimonial uploadt op uw YouTube-kanaal en daarbij de juiste omschrijving en keywords invoert, dan zal dit uw positie in deze zoekmachines aanzienlijk verbeteren. Wanneer uw landing page een (YouTube-)video bevat, dan is de kans 53% groter dat hij op de eerste pagina in de Google-zoekresultaten komt te staan.

6. Video is de toekomst
Het aantal mobiele apparaten groeit snel. Op deze apparaten is de kans drie keer groter dat men een video bekijkt dan op een desktop. Op kleine schermen zijn teksten immers minder geschikt. Ondertussen wordt 1/3e van alle online activiteit gespendeerd aan het bekijken van video’s. Dit zijn slechts een paar redenen waarom 87% van de online marketeers al videocontent inzet. Video-advertenties vormen al 35% van de totale onlineadvertentie-markt. Video is dus niet meer te negeren en moet wel ingezet worden als contentvorm om uw publiek betrokken te houden.

Naast videotestimonials zijn er natuurlijk vele vormen van video mogelijk. Denk aan animaties, bedrijfsvideo’s en productvideo’s. Wilt u de mogelijkheden van video ontdekken, inspelen op de nieuwe ontwikkelingen en jongere generaties (blijven) bereiken? Neem dan contact op met ContentXperience.

Lees alles over de verschillende toepassingen van online video in de whitepaper ‘Online video, van teaser tot bedrijfsfilms’

Bronnen: Hubspot, Virtuets

Terug naar het blogoverzicht

Marketing automation-partners