Video, nieuwe kansen voor jouw bedrijfscommunicatie

shutterstock_624335498.jpg

In tijden van crisis ontstaat creativiteit en worden er nieuwe ideeën geboren. Shakespeare schreef bijvoorbeeld prachtige sonnetten tijdens zijn quarantaine voor de pest. Nou zijn wij geen Shakespeare, maar het zet ons wel aan het denken over een communicatiemiddel dat in deze tijden veel potentie biedt: video.

 

We zijn momenteel massaal aan het digitaal thuiswerken en videobellen. Dit is niet alleen goed voor de productiviteit, maar biedt ook potentie. We zetten een aantal toepasselijke video-oplossingen op een rij.

 

1. De persoonlijke videoboodschap

Waarbij je vroeger bij een persoonlijke boodschap gelijk dacht aan een het opstellen van een e-mail, of misschien een bericht in de groepschat van het bedrijf, kan dat nu anders én beter. In deze weken waarin vrijwel iedereen moet thuiswerken, raakt men steeds meer gewend aan de camera als manier van communiceren. Een persoonlijke boodschap in videovorm is dan ook de logische, nieuwe keuze. Een bijkomstig voordeel is dat de inhoud beter blijft hangen bij collega’s.

 

Tip: Laat de videoboodschap ondertitelen zodat mensen hem ook kunnen kijken zonder geluid.

 

2. De uitleganimatie

Een uitleganimatie is al lange tijd dé ultieme vorm om complexe materie toegankelijk te maken. Maar wat moet er precies verteld worden in de animatie? Door in de scriptfase extra aandacht te besteden aan het concept en de vorm, wordt de animatie een goedlopend verhaal. Dit neemt de kijker mee en geeft uitleg bij een wellicht complex onderwerp.

 

3. Een webinar

Vaak zie je dat kennisoverdracht gedaan wordt tijdens een geplande meeting waarbij iedereen bij elkaar gaat zitten. Door de huidige situatie ligt er een uitstekende mogelijkheid om zo’n kennisoverdracht in een webinar te gieten. Dit kan zonder publiek, maar een of twee collega’s die live meekijken en feedback kunnen geven is natuurlijk ideaal.

 

Tip: Door deze webinar ook op de nemen zorg je ervoor dat de kennis niet eenmalig gedeeld wordt. Je kan een database maken van allerlei kennissessies die collega’s terug kunnen kijken op het moment dat zij deze informatie nodig hebben.

 

4. De videohuisstijl

Het maken van video’s door collega’s gaat door het thuiswerken een enorme boost krijgen. Men heeft beperkte middelen en wordt creatief. Toch blijft het belangrijk om als organisatie één merkbeleving uit te dragen. Een videohuisstijl helpt hierbij. Denk aan altijd dezelfde titelbalk gebruiken met het juiste lettertype, een naambalk voor de spreker in kwestie en een logo-animatie met altijd dezelfde call-to-action op het einde. Al deze zogenoemde video assets zorgen ervoor dat zelf opgenomen video’s toch bij elkaar passen en jouw merk juist uitdragen.

 

5. Bonus: een podcast opnemen

Ja, deze blog gaat over video, maar audio en video liggen heel dicht bij elkaar. Alle vormen die hierboven beschreven zijn, hebben als belangrijk aspect ook de audio die opgenomen wordt. Is het geen uitstekend moment om in deze dagen van thuiswerken te experimenteren met een eigen podcast? Dit kan namelijk prima op afstand. Begin met twee (maximaal drie) collega’s die gaan discussiëren over een onderwerp met een aantal vooraf vastgestelde speerpunten. Zorg altijd voor een gespreksleider die een korte introductie doet en het gesprek in goede banen leidt.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van video (en audio) voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

CX Logo.png

Wil jij ook kwalitatieve content? En resultaat behalen uit jouw marketing?

Genoeg over ons. We zijn vooral heel benieuwd naar jou en naar jouw doelstellingen. Goed plan? 
Laten we kennismaken. Want het begint bij een goed eerste contact. Bel 026-7999-66 of mail naar info@contentxperience.nl