Flexyz: Buyer persona-onderzoek en brandbook

Flexyz is een expert op gebied van Internet of Things (Io) en slimme sensoren. Om een nieuw samenwerkingsverband een duidelijke visuele identiteit te geven, én naamsbekendheid bij de juist doelgroep, is ContentXperience ingeschakeld.

Klant

Flexyz

Productie

Huisstijl en brandbook

IT-marketing

Contentplan

Graphic design

Strategische branding

Team

Branding

Content

Marketing

Huisstijl-Flexyz2-768x492.jpeg

De opdracht

SmartCity-IoT is een initiatief van Flexyz en Teneo. Zij leveren en onderhouden slimme Internet of Things-toepassingen voor gemeentes, provincies en onderaannemers. Deze oplossingen bestaan o.a. uit vulgraadsensoren voor afvalbakken, fijnstofmeters en bodemvochtsensoren voor groenvoorzieningen. Het toepassingen van deze slimme oplossingen zorgt voor meer (kosten)efficiëntie en een verbeterde leefbaarheid in de stad. 

 

De vraag van Flexyz aan ContentXperience was om deze Smart City-toepassingen meer bekendheid te geven onder beslissers die zich bevinden bij gemeenten en provincies.

De strategie

Het startpunt van deze campagne was een buyer persona-onderzoek. Dit onderzoek biedt een fundament voor contentcreatie, omdat we na dit onderzoek veel meer inzicht hebben in wat er speelt bij de doelgroepen van deze campagne. Zo kunnen we gericht content creëren en aanbieden bij de juiste personen.

 

In dit buyer persona-onderzoek is een customer journey beschreven, die per persona een overzicht geeft van welke content er nodig is in de fases awareness, consideration en decision. Op basis van deze informatie hebben we de campagnestrategie voor LinkedIn en GoogleAds kunnen bepalen voor 2022.

Het resultaat

In combinatie met een bestaande website en met behulp van het buyer-persona onderzoek zijn er een aantal online campagnes gelanceerd die gericht zijn op beleidsmakers door heel Nederland. 

CX Logo.png

Wil jij ook kwalitatieve content? En resultaat behalen uit jouw marketing?

Genoeg over ons. We zijn vooral heel benieuwd naar jou en naar jouw doelstellingen. Goed plan? 
Laten we kennismaken. Want het begint bij een goed eerste contact. Bel 026-7999-66 of mail naar info@contentxperience.nl